Bu virüs kendini öldürüyor...

Bu virüs kendini öldürüyor...

TEKNOLOJİ Haberleri

Başta İran olmak üzere çeşitli ülkelerdeki enerji tesislerinden bilgi toplamayı ve belirli bir merkeze yönlendirmeyi amaçladığı belirtilen Flame ile ilgili haberler, pek çok kişi ve kurumda tedirginliğe yol açtı.

Birkaç hafta önce özellikle bazı Ortadoğu ülkelerinde ortaya çıkan ve bilgi çalma amaçlı olduğu belirtilen "Flame" (Alev) adlı zararlı yazılım tüm dünyada büyük yankılara sebep olmuştu. Başta İran olmak üzere çeşitli ülkelerdeki enerji tesislerinden bilgi toplamayı ve belirli bir merkeze yönlendirmeyi amaçladığı belirtilen Flame ile ilgili haberler, pek çok kişi ve kurumda tedirginliğe yol açtı. Orta doğuyu hedef alan, dünyanın en karmaşık ve zararlı virüslerinden biri olarak bilinen Flame, ünlü sistem güvenliği firması Symantec'e göre kendini yok etmeye çalışıyor. Flame, önceki siber saldırılarda da olduğu gibi bir komut ve kontrol merkezi üzerinden yönlendiriliyor. Ancak Symantec'in tespitlerinde bu virüsü denetleyen sunucular, ona bulunduğu bilgisayarlardan kendini yok etmesini emreden bir komut gönderiyor. Symantec, bilerek bu virüsten bulaştırılmış "bal küpü" ismi verilen bilgisayarlar kullanıyor. Bu bilgisayarlarda Flame'i araştıran firma, son izlenimlerinde Flame'in komut ve kontrol merkezinden gelen "kendini yok etme" kodunu fark etti. Virüs kendini yok etme emri aldığında Flame'in kodunu bilgisayardan kaldırarak üzerine rastgele veriler yazıyor. Amacı ise, Flame'in bulaştığı bilgisayarlar üzerinde araştırma yapılmasını engellemek. Symantec, bu komutu alan virüsün arkasında hiç iz bırakmadığını belirtiyor. Kendini yok etme komutunun Flame'in yaygınlaştıktan sonra ortaya çıkması dikkat çekse de, Symantec'e göre komut, mayıs ayının başlarında verilmiş olması mümkün. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...