HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri

Kaynak:
Erdoğan'dan Muhteşem Yüzyıl'a eleştiri

GÜNDEM Haberleri  / 

Başbakan Erdoğan, Kütahya'da Zafer Havaalanı ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirdi. Erdoğan, "Muhteşem Yüzyıl'da anlatıldığı gibi bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin ortak kullanacağı Zafer Bölge Havalimanı'nı hizmete açtı. Törende yaptığı konuşmada Suriye sınırına Patriot talebini eleştirenlere cevap veren Erdoğan, "Biz her zaman barıştan yanayız. Sorunların diyalog ve istişare yoluyla çözülmesinden yanayız. Ancak ülkemizin güvenliğine yönelik bir tehdit olursa gereken tedbiri almaktan çekinmeyiz. Biz bu tedbiri sınırımızda alıyoruz. Niye? Akçakale'ye Ceylanpınar'a bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacağı ne malum. Onun için de biz sınırımızda savunma amaçlı bu tedbirleri almaya mecburuz. Sınırımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin" dedi. Erdoğan, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'u pasiflik, tavırsızlık, tepkisizlik olarak yorumlayamayacaklarını vurgulayarak, "Ülkemizi doğrudan ilgilendiren sorunlar karşısında seyirci kalanlardan asla olamayız'' ifadelerini kullandı. nbsp;

##tgvideo## nbsp;

MUHTEŞEM YÜZYIL'A KINAMA
Hükümetin dış politikasını eleştirenlere de tepki gösteren Başbakan, şunları söyledi: "Biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Bizim görevimiz nedir, bunu çok iyi biliriz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz; her yerle biz de ilgileniriz. Ama bunlar, televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o Muhteşem Yüzyıl belgeselindeki gibi tanıyor. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Bunu çok iyi anlamanız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. nbsp;Bu milletin değerleri ile oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içerisinde verilmesi gerekir. "

HZ. HÜSEYİN'İ HATIRLATTI
Muharrem ayına değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakın dün Muharrem ayının 10'u idi. Hazreti Hüseyin Efendimizin, Ehli Beyt'in katledilmesinin sene-i devriyesiydi. Hazreti Hüseyin Efendimiz'e 'gitme seni öldürecekler' denildiğinde hepimize ilke olacak bir söz söylemişti. 'Eğer ben bu zülme direnmezsem, ileride Müslümanlar beni örnek alır, zulme boyun eğer. Eğer ben gitmezsem ileride zalime karşı kimse direnmez' der. Biz hep mazlumun yanında olduk ve olacağız. Hakkı savunduk ve milletçe bundan sonra da hakkı savunacağız. nbsp;Gazze'de çocukların üstüne bomba yağarken, bize değmeyen yılan bin yaşasın deyip oturacak mıyız? Gazze halkı bir açıkhava hapisanesinde yaşarken, masum insanların üzerine namertçe bomba yağarken, Suriye halkı uçaklarla bombalanırken bize bunları seyretmek yakışır mı?.."

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ BİTİRECEĞİZ
Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için çok önemli reformları hayata geçirdiklerini anlatan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "İnşallah bu reformları çok sıkı şekilde takip ederek, uygulayarak bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracağız. Bu konuda kararlıyız, azimliyiz. Buradan her ne şekilde olursa, hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara, hanım kardeşlerimize yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum" dedi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...