Erdoğan: BDP'lilerin dokunulmazlıkları kalkacak

Erdoğan: BDP'lilerin dokunulmazlıkları kalkacak

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen BDP'li vekillerin durumuyla ilgili, "Bu arkadaşlarla ilgili Meclis'e gelen fezlekelere bu sefer farklı bir açıdan bakacağız. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Medeniyetler İttifakı Zirvesi için gideceği İspanya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Ziyaretinin değerlendiren Erdoğan, "Kökleri tarihe dayanan bir İspanya-Türkiye ilişkişi var ve bu ilişkiyi yarına taşırken daha güvenli bir ortama çekmek istiyoruz" dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, nbsp;BDP'li milletvekili Özdal Üçer'in halkı silahlandırmaya yönelik sözleriyle ilgili, şunları söyledi: "Bu arkadaşlarla ilgili Meclis'e gelen fezlekelere bu sefer farklı bir açıdan bakacağız. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya ait." nbsp;

ÖZAL'IN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI
4. yargı paketine de değinen Erdoğan, "Üzerinde çalışılması gereken bazı maddeler var. Nihai kararımızı verip bu yasayı parlementoya göndereceğiz" dedi. nbsp;Başbakan Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine yapılan zehir iddiaları ile ilgili de "Bu iddialarla ilgi kesin bir bilgi bana ulaşmadı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...