Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerkük'e peşmerge yığınağı

Kerkük'e peşmerge yığınağı

DÜNYA Haberleri

Irak merkez hükümeti ile bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Kuzey Irak'ta akşam saatlerinde Peşmerge güçlerine ait 125 tank Kerkük'e sevk edildi. Arafa semtine, Erbil ve Süleymaniye girişlerine peşmerge güçleri de gönderildi.

Irak'ta merkezi hükümetle ilişkileri kopma noktasına gelen Barzani yönetimi arasındaki kavga derinleşiyor. Kuzey Irak'ta akşam saatlerinde Peşmerge güçlerine ait 125 tank Kerkük'e sevk edildi. Yapılan tank sevkiyatıyla Kerkük'ün Arafa semti ayrıca Erbil ve Süleymaniye girişlerine peşmerge güçleri gönderildi

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Dicle Operasyonlar Komutanlığını kurmasıyla patlak veren Irak merkez hükümeti ile bölgesel Kürt yönetimi arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Tuzhurmatu, Kerkük ve Diyale gibi kentlerde, Dicle güçleri güvenlik sorumluluğunu üstleneceği belirtilmiş, ancak bu karara bölgesel Kürt yönetimi bu bölgelerin anlaşmazlık bölgesi olduğunu ve buralarda askeri güç bulunmasının Kürdistan bölgesel yönetimi için bir tehdit oluşturacağını savunarak karşı çıkmıştı.

Son günlerde her iki taraftan da belirtilen bölgelere askeri sevkiyat yapmaya devam etti. Yapılan karşılıklı açıklamalarda, her iki taraf da tetikte beklediklerini ve herhangi bir çatışmaya hazır olduklarını belirtti. Son sevkiyat Kerkük'e, Peşmerge güçlerine bağlı çevik kuvvet tarafından 125 tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Kerkük'ün Arafa semti, Erbil ve Süleymaniye girişlerine peşmerge güçleri gönderildi. Askeri birliklerin başına Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kardeşi Seyhat Barzani'nin olması dikkat çekti. Askeri sevkiyatla ilgili Irak merkezi hükümeti tarafından açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...