Kurban Bayramı'na 10 gün tatil

Kurban Bayramı'na 10 gün tatil

Politika Haberleri

Turizm Bakanı Günay, Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılmasını teklif edecek. Cumhuriyet Bayramı da eklenince tatil 10 güne çıkacak. Bakan Günay, "İnsanlar kışa girmeden güneş görsün" dedi

nbsp;Hükümet, 25 Ekim Perşembe ile 28 Ekim Pazar günleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nı 9 güne uzatmak için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bakanlar Kurulu'na Kurban Bayramı tatilini 9 gün yapmak için teklifte bulunacağım" dedi. Teklifin kabul edilmesi halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşecek Kurban Bayramı tatili, 10 güne çıkacak. Bu yıl Kurban Bayramı'nın haftanın ortasından başlayacağına işaret eden Bakan Günay, "Eğer 2 gün de tatile eklenirse 10 gün kazanıyoruz ki, ekimin 20'si civarı Türkiye'de turizmin çok uygun bir zamanıdır. İnsanlar kışa girmeden önce güneş görsün, tarih görsün, gezsinler" dedi. 10 günlük tatilin iç turizme moral vereceğini kaydeden turizmciler, 600 bin kişi tatile çıkacağını öngördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...