Konteyner kentten Esad'a mesaj

Konteyner kentten Esad'a mesaj

Politika Haberleri

Kilis'teki konteyner kenti ziyaret eden Başbakan Erdoğan, "Nice firavun, nice nemrut, nice haman, nice diktatörler yaptıkları zulmün bedelini ödeyerek arkalarında tarih boyunca silinmeyecek kara bir leke bırakarak bu dünyadan göç ettiler. İnşallah benim Suriyeli kardeşlerime, bizim kardeşlerimize zulmedenler de er ya da geç bu yaptıkları zulmün hesabını milletleri önünde verecektir" diye konuştu.

nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'teki konteyner kente gelerek burada yaşayan Suriyeliler'e moral verdi. Konteyner kentte bir konuşma yapan Erdoğan, Suriye lideri Beşşar Esad'a yüklendi. Erdoğan, "Zulüm kalıcı, ebedi değildir. Masum insanları, çocukları, kadınları katleden zalimler tarih boyunca er ya da geç cezalarını çektiler, çekecekler de. Nice firavun, nice nemrut, nice haman, nice diktatörler yaptıkları zulmün bedelini ödeyerek arkalarında tarih boyunca silinmeyecek kara bir leke bırakarak bu dünyadan göç ettiler. nbsp;

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İnşallah benim Suriyeli kardeşlerime, bizim kardeşlerimize zulmedenler de er ya da geç bu yaptıkları zulmün hesabını milletleri önünde vereceklerdir. Şunu çok açık net söylemem lazım. Beşşar her geçen gün kan kaybediyor. Benim mazlum Suriyeli kardeşlerimizin ahı yerde kalmayacaktır. Ben buradan Suriye'deki kardeşlerime şu anda Beşşar'ın yanında görünen kardeşlerime de sesleniyorum: Biz Suriye halkının yanındayız. Ama Beşşar yönetiminin yanında asla değiliz. Zira halkına tankla topla silahla yürüyen bir rejimin yanında bizim olmamazı mümkün değildir" diye konuştu. nbsp;

HER ZAMAN YANINDAYIZ

"Türkiye sonuna kadar sizin yanınızda olacaktır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Buranın kapasitesini 12 bine kadar çıkaracağız. 2 bin 60 konteyner sizlere hizmet verecek. Sizler için eğitimden gıdaya, spordan güvenliğe bütün ihtiyaçlarınızın karşılanmasını sağlıyoruz. 35 derslikte 805 öğrenci okul öncesi eğitimine devam ediyor. Burada bulunan 4 bin 251 okul çağındaki yavrumuzun eğitim görmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. nbsp;Sizler güvenli bir şekilde ülkenize dönene kadar elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...