Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkanlık sistemi tartışılmalı

Başkanlık sistemi tartışılmalı

Politika Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Denetimin en etkin yapılmasına izin veren sistem, başkanlık sistemidir. Bunu müzakere etmeli" dedi

nbsp;Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Denetimin en etkin yapılmasına izin veren sistem, başkanlık sistemidir. Gerçek anlamda yasama ve yürütmenin birbirine karşı bağımsız olduğu başkanlık sistemini müzakere etmek lazım" dedi. nbsp; Bozdağ, Meclis'te düzenlenen Parlamenter Denetim Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de mevcut anayasadaki sistemin adına "parlamenter sistem" denilemeyeceğini, kuvvetler ayrılığını tam olarak görmenin zor olduğunu, söz konusu sistemin denetimin etkin şekilde yapılmasına da izin vermediğini belirterek, "Denetimin en etkin yapılmasına izin veren sistem, başkanlık sistemidir. Gerçek anlamda yasama ve yürütmenin birbirine karşı bağımsız olduğu başkanlık sistemini müzakere etmek lazım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...