Şiddet mağduru kadına tam gün koruma ve maaş

Şiddet mağduru kadına tam gün koruma ve maaş

GÜNDEM Haberleri

Aile Bakanlığı, kadına şiddeti bitirmek için yasalardaki boşlukları yönetmelikle giderecek. Şiddet mağduru, 24 saat esasına göre korunacak. Refakatçi ve "Geçici maddi yardım" da verilecek.

Kadına yönelik şiddeti engellemek için çok sayıda tedbiri uygulamaya koyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yasalarda yer alan boşlukları da yeni bir yönetmelik çıkararak dolduracak. Aile Bakanlığının ilgili bakanlık ve kurumların görüşüne açtığı yönetmelik taslağı ile yapılacak düzenlemeler şöyle:
gt; Hayati tehlikesi bulunan şiddet mağduru gerektiğinde her türlü teknik cihaz ve donanımlarla, 24 saat kesintisiz korunacak. nbsp;
gt; Şiddet uygulayanın, şiddet mağdurunu baskı altında tutacak her türlü tutum ve davranışı 'Tek taraflı ısrarlı takip' olarak değerlendirilecek ve koruma sağlanacak.
gt; Şiddet mağduru için 'Geçici maddi yardım' kararı alınması halinde maaş bağlanacak. nbsp;
gt; Şiddet mağdurlarının çocuklarına 4 ay kreş desteği verilecek. nbsp;
gt; Nafaka ödemekle yükümlü kılınan kişinin SGK ile bağlantısı olması durumunda, korunan kişinin başvurusu aranmaksızın nafaka, ilgilinin aylık, maaş ya da ücretinden icra müdürlüğü tarafından tahsil edilecek. nbsp;
gt; Şiddet mağduruna yönelik hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulması da korumayı gerektirecek.
gt; Hakim tarafından gerekli görülmesi halinde, şiddete uğrayanın yakınları da koruma altına alınacak.
gt; Şiddet uygulayan, üç günden on güne kadar zorlama hapsine tabi tutulabilecek. Tekrarda, süre 15 günden 30 güne çıkabilecek. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...