Erdoğan: CHP'nin bu oyununa gelmeyiz

/ Kaynak: AA
Erdoğan: CHP'nin bu oyununa gelmeyiz

Politika Haberleri  / AA

Erdoğan, CHP'nin terör gündemli toplantı talebiyle ilgili "AK Parti bu oyuna gelmez, gelmeyecektir umarım MHP'de bu oyuna gelmez." dedi.

nbsp;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin terör gündemli toplantı talebiyle ilgili "AK Parti bu oyuna gelmez, gelmeyecektir umarım MHP'de bu oyuna gelmez." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin terör olayları ile Irak ve Suriye'deki gelişmelerle ilgili Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasına tepki göstererek, "AK Parti böyle bir genel görüşme gündemiyle parlamentoya gelmeyecektir; bunu da buradan söylüyorum. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? 'Terör örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bile istediği zaman toplayabilecek güçtedir.' Bu, bu anlama gelir. Ama AK Parti bu oyuna gelmez" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın geleneksel olarak düzenlediği iftara katıldı. Altınpark'taki iftara; Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, medya kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ve binlerce vatandaş katıldı. Başbakan Erdoğan'ın iftar masasında şehit aileleri de yer aldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, CHP'nin terör ve dış politika konusunda Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması ile ilgili konuştu. "Çıkmış, 14 Ağustos'ta Meclis'i toplantıya çağırıyor. Niçin? Malum terör meselesiyle alakalı, son gelişmelerle alakalı olarak. Ya bu mecliste biz bunları çok konuştuk, bu genel görüşmeleri çok yaptık. Ziyaret için talepte bulundun, randevu verdik, geldin. Bir öneri paketiyle gelmedin, sadece tespit, bunları konuştuk. Var mı önerin? 'Önerim şu anda yok ama çalışacağız'. Yanımda üç arkadaşım, yanında üç arkadaşın... 'Hadi verelim talimatları arkadaşlarımıza çalışsınlar' dedim. Aradan iki ay geçti hale ses yok. Sayın Kılıçdaroğlu, bu milleti oyalamaya hakkın yok. Önerin varsa verirsin ve biz bu önerileri uygunsa uygularız. Uygulanabilirliği olmayan bir şeyi de kusura bakma uygulayacak halimiz yok. Çünkü biz deneyimliyiz, çünkü biz şu anda terörle mücadeleyi dağ, taş demeden her yerde vermeye devam ediyoruz. Bizim milli birlik ve kardeşlik projemiz her yönümle detaydır, her yönümle içinde yapılması gereken ne varsa mevcuttur" dedi.

CHP'nin 14 Ağustos'ta toplantı yapılması çağrısı yaptığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "AK Parti, bölücü terör örgütünün, CHP gibi kuyruğuna takılacak bir parti değildir. Buyurun Meclis orada, sen orada oturur ne yapacaksan yaparsın; kiminle bir araya gelirsin bilemem. Ama AK Parti böyle bir genel görüşme gündemiyle parlamentoya gelmeyecektir; bunu da buradan söylüyorum.

Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu şu anlama gelir; CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum; 'Terör örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bile istediği zaman toplayabilecek güçtedir.' Bu, bu anlama gelir. Ama AK Parti bu oyuna gelmez. İnanıyorum ki MHP de bu oyna gelmeyecektir. Bizler oyun kurucu olacağız, bizler oyun kurucuyuz. Biz birilerinin minderinde değil kendi minderimizde yapılması gerekeni yaparız." nbsp;

KADİM KARDEŞLİGİMİZİ KİMSE BOZAMAZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu terör saldırıları sonrasında öfkesini, nefretini, kızgınlığını teröre ve terör örgütüne değil, bir halka, kardeşlerine yöneltenler, terör örgütünün tuzağına düşerler. Biz milletçe bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörün bizim aramıza girmesine, bizim kadim kardeşliğimizi zedelemesine müsaade etmeyeceğiz. Terörün aramıza nifak sokmasına, bizi birbirimize hasım eylemesine asla ve asla göz yummayacağız'' dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...