Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geleceğin GDO'lu askerleri

Geleceğin GDO'lu askerleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Gelecekte askerler, olimpiyat hızında koşacak, günlerce aç, susuz ve uykusuz kalabilecek. Askerlerin bombardımanlarda kaybettikleri uzuvlarının yerine de yenisi çıkacak.

ABD ordusu için gen manipülasyonu konusunda yapılan araştrımaların başarılı olması halinde gelecekte askerler olimpiyat hızında koşacak, günlerce aç, susuz ve uykusuz kalabilecek. Askerlerin bombardımanlarda kaybettikleri uzuvlarının yerine de yenisi çıkacak.

Araştırmalar, Pentagon'un yüksek teknolojili Savunma İleri Araştırmalar Projesi Ajansı (DARPA) tarafından yapılıyor. Yıllık 2 milyar dolarlık bütçesi olan DARPA, SSCB'nin uzaydaki başarılarının Amerika'yı şok etmesi sonrasında 1958'de kuruldu. Ajans, savaş konusunda ABD'nin dünyadaki teknolojik hakimiyetinin sürdürülmesi için faaliyet gösteriyor.

DARPA'nın son çalışması, genlerle oynanarak vücuttaki yağların enerjiye çok daha etkin bir şekilde çevrilmesinin sağlanmasını, böylece özellikle savaş bölgelerinde uzun süre aç kalınabilmesini hedefliyor. Bir ilaçla 40 saat uyunmadan kalınması, askerlerin savaş sırasında kopan uzuvlarının yerine kendiliğinden yeni uzuvlar gelişmesini sağlamak da diğer çalışmalar arasında.

DARPA askeri alanda gerçekleştirdiği sıra dışı gelişmelerle "Pentagon'un çılgın bilimcisi" olarak adlandırılıyor. DARPA'nın askeri alandaki çalışmaları daha sonra günlük hayatta da kendisine yer buluyor. DARPA sanal gerçeklik cihazlarını ilk bulan kuruluştur ve modern internetin de öncülerinden biridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...