Yarışma muz fiyatlarını artırdı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Yarışma muz fiyatlarını artırdı

Ekonomi Haberleri  / AA

Özel bir televizyon kanalında muz kabuğu ile yapılan yarışmanın ardından Anamur muzunun fiyatının 40 kuruş arttı

nbsp;



Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZBİR) Başkanı Mehmet Güzel, özel bir televizyon kanalında muz kabuğu ile yapılan yarışmanın ardından Anamur muzunun fiyatının 40 kuruş arttığını bildirdi.
nbsp; Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli muzun kalitesini anlatabilmek için tanıtımın önemli bir araç olduğunu söyledi.
nbsp; Bu doğrultuda özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Ben bilmem eşim bilir" adlı yarışma programıyla işbirliği yaptıklarını ifade eden Güzel, "Yarışmacıların, stüdyodaki konuklara ikram edilen muzun kabukları üzerinde yüksek topuklu ayakkabı ile yürümeye çalışması Anamur muzunun tanıtımına katkı sundu. Sunucunun da Anamur muzunun lezzeti ve kalitesiyle ilgili verdiği bilgiler milyonlarca kişiye ulaştı" dedi.
nbsp; Programın ardından telefon ve e-posta aldıklarını ifade eden Güzel, "Bize ulaşanlar, Anamur muzunun hangi alışveriş merkezlerinde satıldığını sordular. Biz de satış yapılan yerler ile ilgili bilgi verdik" diye konuştu.
nbsp; Son günlerde bu tanıtımın da etkisiyle fiyatta yükselme olduğunu vurgulayan Güzel, şunları kaydetti:
nbsp; "Seralarda yetiştirilen muzun kilosu 1.20 TL'den 1.60 TL'ye kadar yükseldi. Bu yükseliş üreticileri memnun etti. Tanıtımı sürdürerek fiyat istikrarı yakalamak istiyoruz. Ayrıca yıllık üretimimizi de Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak seviye getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz."
nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...