BDP'liler ölü sevici

BDP'liler ölü sevici

GÜNDEM Haberleri

AK Parti 4. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin gerçekleştirildiği TT Arena, partililere seslenen Erdoğan, onbinleri coşturdu; BDP'ye sert tepki gösterdi.İçişleri Bakanı Şahin'in "Uludure'de o emri komutan verdi" sözlerine "Kim o hayvan?" diye karşılık veren BDP'li Hasip Kaplan'a sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bu emri hangi hayvan emri verdi diyenler, bu sıfata dahi layık olmayanlar, ölü sevicilerdir" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti 4. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin gerçekleştirildiği TT Arena'da partililere seslendi. nbsp;Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in İstanbul şiirini okuyarak başlayan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan sözler şöyle...

BİZ BU ŞEHRE AŞIĞIZ
"Biz bu şehrin sokaklarını seviyoruz. Biz bu şehrin kuşlarını asırlık çınarlarını bu şehrin kedilerini seviyoruz. Bu şehrin kulelerini bu şehrin göğe uzanan minarelerini, bu şehrin ezanlarını seviyoruz. Biz bu şehrin Türkçe'sini seviyoruz. Biz bu şehrin tüm dillerini, tüm seslerini havasını, suyunu seviyoruz. Bu şehrin Fatih Sultan Mehmet'inden gurur duyuyoruz. Yavuz Sultan Selim'inden, Kanuni Sultan Süleyman'ından gurur duyuyoruz. Biz bu şehre aşığız. Biz bu şehrin insanlarına aşığız. Biz sizlere sevdalıyız."

ARENA'YI 100 BİN KİŞİ DOLDURDU nbsp;

"Sadece İstanbul'u değil buradan tüm Türkiye'yi selamlıyorum. Şehirlerin şehrinden şehirlerin annesi İstanbul'dan bu başkentten tüm başkentleri selamlıyoruz. Ahde vefanızdan kahramanlığınızdan bize her an sahip çıktığınızdan dolayı sizleri ayrıca selamlıyorum."

BUGÜNÜMÜZÜ KISKANANLAR OLACAK
"AK Parti'yi birlikte kurduğumuz arkadaşlarımız burada. Biz bugün işte böyle büyük bir kongreyiz. Biz kongresini stadyumlarda yapan bir partiyiz. Biz çıkar için, rant için, makam, rütbe, paye için değil dava için bir araya gelmiş aynı hedefler için saf tutmuş bir milletiz. Bize bugünleri bu manzarayı lütfeden Rabbimize hamdediyorum. Birkaç kişi olarak çıktığımız bu yolda stadyumlarda kongre yapacak hale getiren Rabbime hamdediyorum. nbsp;Bugünümüzü kıskananlar olacaktır. İl kongrelerinde havalarda sandalyelerin uçuştuğu partiler bizleri kıskanacaktır."

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN nbsp; nbsp;

"Rabbim nazardan saklasın. Maşallah diyorum. Hiçbir zaman onlara benzemedik. Bundan sonra da benzemeyeceğiz. Kibir, gurur, böbürlenme, tepeden bakma Allah'ın izniyle bizim yanımıza partimize asla yanaşamayacak. Şunu bilin... Biz bu yola İstanbul'un toz içindeki sokaklarından çıktık. Biz bu yola garip gurabanın duasını alarak çıktık.".

MEHMETÇİĞİMİZİN EMANETİ VAR
"Yetim kardeşimizin bizde hakkı var. İşçi kardeşlerimizin üzerimizde emaneti var. Tek göz odada ekmeksiz kalan engelli çocuklarıyla kapısının çalınmasını bekleyen hanımlarımızın üzerimizde hakkı var. Çiftçinin, sanayicinin hakkı var. Sınırda vatanı bekleyen Mehmetçiğimizin emaneti var. Biz üzerimizde nasıl bir emanet taşıdığımızı çok iyi biliyoruz. İstanbul'dan bu yola nasıl çıktığımızı unutmadık. Allah'ın izniyle untumayacağız. Halel getirmeyeceğiz. Biz Türkiye'yi büyütmeye ama nefsimizi köreltmeye devam edeceğiz. Sadece İstanbul'da Türkiye'de değil dünyanın neresinde olursa olsun garip gurabayı bulacağız gerekeni yapacağız."

KİMSE BİZE İNSANLIK DERSİ VERMEYE KALKMASIN
"Burada Uludere konusunda samimi düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Bu ülkede son 30 yıldır devam eden terör eylemlerinde yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetti. Binlerce askerimiz güvenlik görevlimiz şehit edildi. Bu millete, bunlarla ilgili soru sorma fırsatını vermediler. Medya doğru soruları sormaktan kaçındı. Bazı partiler, şehitlerimiz üzerinden istismar üretti. Bazı partiler gözlerini kapatıp ölümlere sessiz tepkisiz kaldı. Bazı partiler terörü teşvik ederek, tahrik ederek kan üzerinden siyaset üretti. İlk kez Ak Parti çıktı bu istismar siyasetine, bu kanlı siyasete duyarlı olmak suretiyle gönülden cesaretler 'dur' dedi. Biz milletimizden hiçbir şeyi saklamadık. Tam tersine biz tarihin en karanlık dönemlerini sorgulayan tek partiyiz. Hiç kimse bize vicdan insanlık dersi vermeye yeltenmesin. Biz terör örgütüne karşı siper olurken, biz mafyayla cuntayla çarpışırken, biz Kürt kökenli vatandaşlarımla helalleşirken bize çelme takanlar bugün bize insanlık dersi vermeye kalkıyor."

ULUDERE KAMPANYASI ULUSLARARASI nbsp;
"Buradan açık açık söylüyorum. Milletime söylüyorum. Uludere olayı üzerinden, Türkiye'de bir istismar siyaseti yürütülüyor. Şunu da buradan açık açık söylüyorum. Uludere üzerinden yürütülen kampanya, uluslararası bir karalama kampanyasıdır. Bunun içinde PKK terör örgütü var. BDP var, CHP var, bir de belli medya kuruluşları var. Uludere'de hepimizi üzen bir hata yapılmıştır. Hata ile vurulan bu insanlar konusunda devlet yapması gereken neyse hepsini yapmaktadır. Aileler en üst düzeyde ziyaret edildi. Başbakan yardımcımın eşi, eşim, kız çocuğum hep birlikte ziyaret yaptılar. Mesele orada bırakılmadı. Birileri anlamak istemiyor ama Uludere konusunda adli idari soruşturma başlatıldı. Mesele kapanmış değil. Vicdansızca, insafsızca cahilce yazdıkları gibi, tazminat ödenip kapatılmış değil"

O GÜN JANDARMA O ARACA MÜDAHALE ETSEYDİ
"Bizim askerimiz de polisimiz de hem çok büyük bir gerilim, hem de dikkatle işlerini yapıyor. Cuma günü, jandarma trafik kontrolünden kaçan araca silahlı müdahalede bulunulmadı, bulunulamadı. Bu dikkati herkesin görmesi lazım. Kılıçdaroğlu, 'O araç o kadar mesafeyi nasıl gitti' diye soruyor. Eğer o gün jandarma araca silahlı müdahale etse, aracın içinden siviller çıksa felaket olacaktı. Ama jandarma o aracı kovalamasa o zaman da belki daha büyük bir felaket yaşanacaktı. Araçta siviller öldürülse, istismarcılar ayağa kalkacak güvenlik güçlerine saldıracaklardır. Hantepe'de, Gediktepe'de olduğu gibi. Niye katırları vurmadınız dediler, niye seyrettiniz dediler.

HAYVAN SIFATINA BİLE LAYIK DEĞİLLER, NEKROFİLLER
"Uludere konusunda, kendini bilmez, terbiye yoksunu, edep yoksunu, güya isminin başında da milletvekili sıfatı olan biri çıkıyor, hem de Meclis çatısı altında, çok çok af edersiniz, 'O emri hangi hayvan verdi?' diyor. Sen, eğer insaniyetten sukut etmiş birilerini görmek istiyorsan, Uludere sonrasında zil takıp basın toplantısı düzenleyen, kahkahalar atan arkadaşlarına bak, orada görürsün onları. Ben bunlara, bunların kullandığı sıfatla karşılık vermeyeceğim. Ben bunlara, kendilerine çok ama çok yakışan bir sıfatla karşılık vereceğim. Çok da ağır konuşacağım. 'O emri hangi hayvan verdi?' diyenler, Uludere olayında, olayın hemen arkasından zil takıp oynayanlar, 'dağdakiler inmesin' diyenler, 'savaşta olur böyle şeyler' diyenler, bu sıfata dahi layık olmayanlar nekrofillerdir. Yani ölü sevicilerdir. Bu kadar ağır konuşuyorum."
nbsp;
BUNLARI TASMALARINDAN KURTARDIK
"Bunlar, sadece ve sadece ölüler üzerinden siyaset yürütürler, ölüm olmasa, bunlar siyaset üretemezler. Bakın bir de akbabalar var. Medyada, ölüler üzerinden kampanya yürütenler var. Partiler arasında, acı ölümler üzerinden siyaset yürütenler var. On yıllardır, demokrasiye müdahale edenlere, kendi alanı dışına çıkanlara çanak tutanlar, bugün kalkmış, bu ülkenin şerefli askerlerine dil uzatıyorlar. Ya siz kimsiniz? Siz, daha düne kadar, birileri karşısında hazırola geçip, selam çakıp, aldığınız emir doğrultusunda köşe yazısı yazıyordunuz. Daha düne kadar, üniformalılar sizi arayıp, yazdıklarınızdan, söylediklerinizden dolayı sizi azarlıyordu. Bunları bu tasmalarından kurtaran biz olduk. Ama bunların boynundaki tasma dün ulusaldı, bugün terfi ettiler, uluslararası tasmaları boyunlarına taktılar." nbsp;
nbsp; nbsp;
MASKELERİNİ TEK TEK DÜŞÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
"Salı günü inşallah bu Uludere konusuna tekrar girecek, grubumuzla bu meseleyi paylaşacak ve ardından da meseleyi artık yargıya bırakacağız. Ama, bu meseleyi istismar edenlerin, bu meseleden rant devşirmeye çalışanların da maskelerini tek tek düşürmeye devam edeceğiz. Bakın buradan, Uludereli, Şırnaklı kardeşlerime sesleniyorum. Buradan, bütün Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Buradan, tüm Türkiye'ye, dünyaya sesleniyorum. Biz sizinle, biz milletimizle aracısız konuşuruz. Biz, birbirimizin dilini anlarız. İstismarcılara kulak vermeyin, Uludere üzerinden, ölüm, kan, gözyaşı üzerinden siyaset yapanlara kulak vermeyin. Uludere istismarıyla, kardeşliğimizin yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin düşmanlarına, Türkiye'nin hasımlarına asla ama asla fırsat vermeyeceğiz. Burada tekrar ediyorum. Demokrasiden, demokratikleşmeden, reformlardan, yatırımlardan asla taviz yok. Aynı şekilde, terörle kararlı şekilde mücadeleden asla taviz yok."

KILIÇDAROĞLU, SEN GİT ÖNCE KAĞITTEPE'Yİ BUL
"CHP Genel Başkanı, hafta içinde, bizim İstanbul için büyük projelerimizden, çılgın projelerimizden bahsetmiş. Eleştirmiş. Hakkıdır. Bir kere, CHP Genel Başkanı'na samimi bir tavsiyede bulunuyorum. Sen en iyisi bu büyük proje meselelerine girme. Zira, bizim büyük projelerimiz, Kılıçdaroğlu'nun bırakın aklına, hayallerine, havsalasına dahi sığmaz. İstanbul'da CHP'nin hayal dahi edemeyeceklerini, biz gerçeğe dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. CHP Genel Başkanı'nın hayalinde, İstanbul'da bir Kağıttepe diye semt var. Ben diyorum ki, sayın Kılıçdaroğlu önce sen git Kağıttepe'yi bir bul. Kağıttepe'yi bulduktan sonra orayı şöyle bir imar ediver. Nerede o Kağıttepe ise. Eğer bulamıyorsan, diyecek bir şeyim yok ama bulursan biz de sana yardımcı oluruz. nbsp;

KANALİSTANBUL İÇİN YIL İÇİNDE ADIM ATIYORUZ
"İstanbul için, 12 Haziran öncesi açıkladığımız büyük projelere yönelik çalışmaları başlattık. Bunlar hemen kazmayla, kürekle, iş makinesiyle başlatılamayacak projeler. Hazırlık safhaları, etütleri, fizibiliteleri, etki analizleri gerek. Kanalistanbul devam ediyor ve inşallah bu yıl içerisinde onun adımını atıyoruz. 'Adalar', 'İstanbul'a 2 Şehir' dedik. Avrupa yakasında, Anadolu yakasında... Projelerimizin hazırlık çalışmaları devam ediyor. İstanbul İkitelli'de Şehir Hastanesi demiştik, Şehir Hastanesi'nin nihai teklifleri alındı, çalışmaları, değerlendirmeler devam ediyor. Sahibi belli olacak ve temeli atılacak. İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi demiştik. Milli Savunma Bakanlığı kullanımında olan arazinin Sağlık Bakanlığı'na tahsisi tamamlandıktan sonra onun da çalışması başlıyor. Taksim Meydan Projesi demiştik. Bu projenin 1. etabının ihale işlemleri devam ediyor. Ağustos ayında işe başlayacak, inşallah projesini, yani yazım çizim işini 8 ayda tamamlayacağız. Taksim Meydan Projesi sırasında yoğun trafiği aksatmamak için gerekli trafik sirkülasyon planları hazırlandı." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...