HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İri tavuktan minicik yumurta

Kaynak:
- Güncelleme:
İri tavuktan minicik yumurta

Dünya Haberleri  / 

İngiltere'de Peak bölgesindeki çiftlikte Big Bird isimli tavuk, son derece küçük bir yumurta yaptı. Yumurta 2,5 santim uzunluğunda

nbsp;Bu da dünyanın en küçük tavuk yumurtası

İngiltere'de Peak bölgesindeki çiftlikte Big Bird isimli tavuk, son derece küçük bir yumurta yaptı. Yumurta 2,5 santim uzunluğunda, en kalın kısmı 2 santim çapında ve sadece 7,3 gram ağırlığında. Tavuğun sahibi Harry Evans, bunun dünyanın en küçük yumurtası olarak kayda geçmesi için Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileriyle temasa geçti.
Tavuk şimdiye kadar hep normal büyüklükte yumurtalar yapmış. Evans, temasa geçtiği Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin, en küçük tavuk yumurtasına dair kitapta bir dünya rekoru bulunmadığını ifade ettiklerini, kendisinin de bu yumurtanın dünyanın en küçük yumurtası olarak kayıtlara geçmesi için başvuruda bulunduğunu söyledi.
Yumurtanın birkaç hafta içinde Guinness Rekorlar Kitabı'na gireceği ifade edildi. Evans, şimdi kayda geçinceye kadar yumurtaya gözü gibi bakıyor. Yumurta, muhafazalar içinde saklanıyor.

Dünya
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...