Mutfak enflasyonu Şubat'ta azaldı

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Mutfak enflasyonu Şubat'ta azaldı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)'nun Şubat ayı 'açlık ve yoksulluk sınırı' araştırması açıklandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)'nun Şubat ayı 'açlık ve yoksulluk sınırı' araştırması açıklandı. nbsp;
Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin dengeli, sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için gıda harcamalarına bin 7 lira 10 kuruş harcaması gerekiyor. Gıda ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapması gereken zorunlu diğer harcamaların toplamı ise 3 bin 250 lira 45 kuruş olarak hesaplandı.

Geçen ay özellikle yaş sebze ve meyve fiyatlarındaki fiyat artışı bu ay görülmedi. Şubat ayında süt, yoğurt, peynir grubu ürünlerinde bu ay önemli bir fiyat değişikliği olmadı. Et, tavuk, balık ve sakatat ürünlerinde fiyatlar 30 kuruş ile 4 kuruş aralığında arttı ve azaldı. Bakliyat ürünleri kırmızı mercimekteki 10 kuruşluk artısın dışında bu ay aynı kaldı. Şubat ayında ekmek çeşitleri tüketiciyi memnun etti, ancak makarna fiyatları arttı. Tereyağı, margarin , zeytinyağı, ayçiçeği yağında fiyatlar aynı kaldı.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...