Chavez yeniden kanser oldu, tedavi için Küba'da

/ Kaynak: İHA
Chavez yeniden kanser oldu, tedavi için Küba'da

DÜNYA Haberleri  / İHA

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, doktorların vücudunda yeniden kötü huylu kanser hücrelere rastlamasının ardından bugün yeni bir cerrahi operasyon için tekrar Küba'ya gidecek.

Venezuela'nn 58 yaşındaki Sosyalist Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Cumartesi gecesi geç saatlerde devlet başkanlığına ait kanaldan bir anonsla duyurduğu bu durum destekçilerini çok üzdü. Chavez'in destekçileri, devlet başkanlığında yapılan ilanın ardından ülke boyunca şehir meydanlarında toplanarak sosyalist lidere manevi destek verdi.
Chavez, destekçilerinden yeni bir seçime gidilmesi durumunda şu anki Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro'ya oy vermelerini isteyerek bir nevi halefini de belirlemiş oldu. Şu anki durum devlet başkanının tedavisi adına Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği'ndeki (OPEC) 14 yıllık liderliğine son vereceğini gösteriyor. Chavez yaptığı konuşmada bu cerrahi müdahalenin son derece elzem olduğunu belirtirken şu sözlere yer verdi: nbsp;
''Tanrı'nın da izniyle, geçen seferkiler gibi bu durumdan da galip çıkacağız. Bundan son derece umutluyum.''

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...