HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Babacan: Patriot tamamen savunma amaçlı

Kaynak: İHA
Babacan: Patriot tamamen savunma amaçlı

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, NATO'dan talep eden patriot füzelerinin savunma amaçlı olduğunu belirterek, "Bu, yakın zamanda herhangi bir risk olduğunu ifade etmez" dedi.

Babacan, "Financial Times Türkiye Zirvesi"nde yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail ve Filistin arasında sağlanan ateşkesle ilgili bir soruyu yanıtlayan Ali Babacan, "Gazze'de nihayetinde ateşkese ulaşılması sevindirici bir şey. Ama İsrail ateşkes şartlarına uyacak mı, ambargoları, Gazze'yle ile ilgili kısıtlamaları söz verdiği gibi kaldıracak mı? Bunu izlememiz gerekiyor. Maalesef bugüne kadar verilen sözler konusunda bazı sorunlar yaşadık. İnşallah herkes sözünde durur ve ateşkesle beraber adeta bir açık hava hapishanesi haline gelmiş olan Gazze özgürlüğe kavuşur diye ümit ediyoruz" diye konuştu.
NATO'dan 'patriot' talebinde bulunulmasıyla ilgili bir soru üzerine de Ali Babacan, "Başbakanımız açıklamalar yaptı. Bunlar tamamen savunma amaçlı çalışmalardır ve en kötü ihtimalleri dikkate alan bir şekilde savunmaya yönelik atılmış adımlardır. Bu yakın zamanda herhangi bir risk olduğunu ifade etmez. Sadece ileride orta ve uzun vadede olabilecek en olumsuz şartlarda dahi Türkiye'nin güvenliğini azami noktaya çıkarmak için atılacak adımlardır" dedi.


Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...