Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sandy Amerika'yı vurdu

Sandy Amerika'yı vurdu

DÜNYA Haberleri

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan Sandy kasırgası sebebiyle 16 kişi öldü, 6 milyonu aşkın insan elektriksiz kaldı.

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan Sandy kasırgası sebebiyle 16 kişi öldü, 6 milyonu aşkın insan elektriksiz kaldı. New York ve New Jersey'de birçok yeri su bastı. Saatte ortalama 20 bin kişi 911'i arayarak yardim istiyor. New York kıyılarını 4-5 metrelik dev dalgalar dövüyor.
Sandy, New Jersey eyaletine saatte 80 kilometreyi aşkın hızla giriş yaptı. Sandy'nin bu haliyle bile, tropik kasırga özelliğini yitirmesine karşın hala kasırga düzeyinde etkili rüzgara sahip olduğu belirtiliyor. Fırtına, New York, Washington, Baltimore ve Philedelphia gibi büyük nüfus yoğunluğuna sahip şehirler dahil ülkenin doğu kıyılarını etkilemeye devam ediyor. Sandy'nın kuzey ve batıdan gelen soğuk hava dalgalarıyla birleşecek olmasının yıkıcı etkilerini artıracağı kaydediliyor. Rüzgarın hızı 120 ila 135 kilometre arasında değişiyor.

1 MİLYON KİŞİYE TAHLİYE nbsp;
Fırtına yüzünden ölenlerin sayısı şu ana kadar 16'ya ulaştı. Fırtınanın ülkeye 10-20 milyar dolar zarara yol açacağı tahmin ediliyor. Sandy'nin, Amerikan tarihindeki bedeli en fazla doğal felaketlerden biri olabileceği belirtiliyor. 1200 kişinin ölümüne neden olan Katrina kasırgası ABD ekonomisini 108 milyar dolar zarara uğratmıştı.

##tgvideo##

Amerika'dan dehşet verici görüntüler için tıklayın:

SANDY AMERİKA'YI VURDU (foto galeri-1)

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN - 2

Doğu kıyılarında zemin katlarda yaşayan 1 milyondan fazla insanın evlerinden tahliyesi isteniyor. Eyaletlerden fırtına nedeniyle su baskınları haberleri gelmeye başladı. Sandy'den etkilenen bölgelerde bugün okullar, federal kurumlar kapalı kalmaya devam edecek. Uçak, tren, otobüs ve metro seferleri yapılamayacak. Yetkililer, Amer

FIRTINADAN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR
Milyonlarca kişiyi elektriksiz bırakan son 30 yılın en büyük fırtınası nbsp; olarak kabul edilen Sandy kasırgasının yol açtığı yıkımdan ilginç fotoğraflar da geçiliyor.
Özellikle New Jersey eyaletindeki sokaklarda su seviyesi tehlikeli sınırları geçerken bu eyaletten gelen bir fotoğraf karesi kafaları karıştırdı. Brigantine Beach'te yaşayan Kevin Mc Carty'nin çektiği ve kendi Facebook'unda paylaştığı bu karede bir köpek balığı evlerin yakınlarında yüzerken görülüyor.
Kısa sürede sanal alemi sallayan fotoğraf binlerce kez paylaşıldı. Fotoğrafa sanal alemde farklı yorumlar geldi. Kimileri sahte olabileceği yönünde temkinli davrandı. Ancak New Jersey eyaletinin okyanus kıyısındaki bölgesi Brigantine Beach'te suların sokaklarda çok yükselmesi fotoğrafın gerçek olabileceği yorumlarına da yol açtı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...