İstanbul Finans'ın ortağı Halk GYO borsaya geliyor

- Güncelleme:
İstanbul Finans'ın ortağı Halk GYO borsaya geliyor

Ekonomi Haberleri

Hisselerinin yüzde 28'ini halka arza hazırlanan Halk GYO, yeni projelerle gayrimenkul sektöründe ilk 5'e girmeyi hedefliyor

Geçtiğimiz kasım ayında Türkiye'nin en büyük halka arzını gerçekleştiren Halk Bankası'nın iştiraki Halk GYO, halka arz oluyor. Talep toplama tarihlerini 13-14-15 Şubat olarak belirleyen Halk GYO, hisselerinin yüzde 28'ini halka arz edilecek. Arzla birlikte 477 milyon TL olan ödenmiş sermayesini 185.5 milyon lira artırarak 662.5 milyon TL'ye çıkarmayı hedefleyen Halk GYO, talep toplama sürecinde halka arz fiyatını yüzde 32.5 iskonto ile 1.35 TL olarak belirledi. Gayrimenkul sektöründe ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, "Kuruluşumuzdan bugüne gayrimenkul portföy büyüklüğümüzü yüzde 119 artışla, yaklaşık 1.1 milyar liraya ulaştırdık. Portföyümüzün yüzde 61'i henüz kârlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşmasına karşın toplam 42 milyon TL kâr elde ettik. Önemli lokasyonlarda 3 arsa, devam eden iki proje ve düzenli kira getirisi olan 22 bina ile birlikte, portföyümüzde 27 gayrimenkul bulunuyor. Düzenli kira getirisi ve ofis ağırlıklı olan portföyümüzü otel ve konut gibi farklı ve kârlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin en büyük ve en prestijli projesi kabul edilen İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 20'ye yakın payla en büyük paydaşı konumundayız. Portföyümüzün yüzde 46'sını oluşturan proje kapsamında ikisi kule olmak üzere beş bina inşa edilecek. Bu projenin tamamlanmasıyla beraber 2017 yılı başında portföy büyüklüğümüzü 3 milyar TL'yi aşan seviyelere taşımayı hedeflemekteyiz" diye konuştu. Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya da "Halka arz edilecek hisselerin yüzde 80'i yurtiçi bireysel yatırımcılara, %20'si yurtiçi ve yurtdışından başvuracak kurumsal yatırımcılara ayrıldı" dedi.

OTEL VE KONUT YAPACAK nbsp;
Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek ile Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya halka arz toplantısında şirketin hedefleri hakkında bilgi verdi. Portföyün yüzde 61'inin henüz kârlılığa yansımamış olan arsa ve projelerden oluşmasına karşın, toplam 42 milyon lira kâr elde ettiklerini belirten Kazım Şimşek, düzenli kira getirisi ve ofis ağırlıklı portföyü, otel ve konut gibi farklı ve kârlı projelerle çeşitlendirerek büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...