Çelik: Bu işten size ekmek çıkmaz

/ Kaynak: İHA
Çelik: Bu işten size ekmek çıkmaz

Politika Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olmayacağına inandığını belirterek, "Bu konuda çatışma bekleyenlere söylüyorum; bu işten size ekmek çıkmaz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, nbsp;Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olması konusuna ilişkin değerlendirmesini sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir daha aday olamayacağına dair kanuna bir hüküm konmuş olmasına üzüldüğünü tahmin etmenin zor olmadığını belirten Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla Gül'ün yeniden aday olabileceğini, ancak 'bir şeyin imkan dahilinde olması ile vuku bulmasının farklı şeyler' olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında hiçbir mevki ve makam için feda edilemeyecek derin bir dostluk ve kardeşlik hukuku bulunduğunu ifade eden Çelik, mesajına şöyle devam etti: nbsp;"Bu iki değerli şahsiyet arasındaki tam güven duygusu, geçmişteki birçok uygulama ile de test edilmiştir. Bu yol ve dava arkadaşlığına bazıları akıl erdiremeyebilir. Bunu da yadırgamıyoruz. Çünkü siyasi geçmişimizde pek örneği yok. 2007'de Sayın Başbakan kendisi aday olabilecekten 'Bizim adayımız Abdullah Gül kardeşimdir' dedi. Bu gün de o feragat duygusu aynen yaşıyor. Ben Sayın Başbakan'ın aday olması halinde Sayın Gül'ün aday olmayacağına inanıyorum. Bu konuda çatışma bekleyenlere söylüyorum; bu işten size ekmek çıkmaz. Sayın Gül, çok başarılı, etkin ve aktif bir Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır. Eminim ki o daha uzun yıllar şu veya bu konumda hizmete devam edecektir." nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...