HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sivas: 1 - G.Saray: 3

Kaynak:
Sivas: 1 - G.Saray: 3

FUTBOL Haberleri  / 

Aslan, Umut (2) ve Burak 'la üç puana kolay uzandı. Ligde 11 gol atan Umut ve 9 gole imza atan Burak Cimbom'u sırtlamış götürüyor.

Şampiyonlar Ligi maçları öncesi ve sonrasında dün geceye kadar toplamda 14 puan kaybeden Galatasaray, Sivas'ta bu geleneğini bozdu. Termometreler -9'u gösteriyordu ama maç hayli ateşli başladı. Henüz 44. saniyede Eboue'nin pasında ceza sahası içerisi sağ çaprazında topla buluşan Umut, beklenmedik bir anda attığı şutla meşin yuvarlağı herkesin şaşkın bakışları arasında ağlarla buluşturdu: 1-0. Maça adeta 1-0 yenik başlayan Sivasspor, golün ardından özellikle Galatasaray'ın sol kanadından yüklendikçe yüklendi. 6'da Ufuk'un yerde kaldığı pozisyonda bomboş kaleye topu yuvarlayamayan Erman, 19'da ceza sahası dışından meşin yuvarlağı adeta iğne deliğinden geçirerek skora denge getirdi: 1-1. Aynı Erman 30'da bomboş durumda bir defa daha zoru başararak topu auta attı.

YORGUNLUK DİNLEMEDİ
34'te Umut'un kendi kalesini vurma çabasına (!) Ufuk engel olurken, 36'da Amrabat'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Burak, Borjan'ın kalesinden de çıkmasını değerlendirerek, plase vuruşla fileleri gördü: 2-1. Galatasaray karşısında önde basan ve tempolu bir oyun oynayan Sivasspor'un maçı kaybetmesinde Erman Kılıç kaçırdığı gollerle önemli rol oynadı. 54'te Umut'un, 56'da Aydın'la gole yaklaşan Cimbom, 57'de eli boş dönmedi. Yekta, orta alanda kazandığı topu bekletmeden Umut'a aktardı; Süper Lig'in "Gol Kralı" Borjan'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda temiz bir vuruşla tabelayı 3-1'e getirdi. Sivasspor'un gardını iyice düşüren Fatih Terim, kalan dakikalarda Fenerbahçe maçını düşünerek yıldızları kulübeye çekip 90 dakikayı tamamladı.


Şipşak Umut nbsp;
Dün maçın henüz 44. saniyesinde golünü atan Umut Bulut, böylece 2012-13 sezonunun en erken golünü kaydetti. nbsp;

Bitirim ikili
Burak amp;Umut ikilisi G.Saray'ı tam anlamıyla uçuruyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon 23 resmi maçta rakiplerine 44 gol atarken, bu gollerin 28'ini Burak-Umut ikilisi kaydetti. Umut ligde 11, Süper Kupa'da 2 gol atarken, Burak ligde 9 Avrupa'da 6 gole ulaştı ve Aslan'ı Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura taşıdı. Bu iki oyuncu G.Saray'ın bu sezonki gollerinin yüzde 65'ine imza atarken 20 golle ligde 10 takımı geride bıraktı.

Braga'dan önemliydi!
G.Saray'da Melo'nun yokluğunda şans bulan Yekta, "Sivas, Braga maçından önemliydi. Ligde rakiplerimiz bize yaklaşmışlardı" derken, 443 gün sonra lig maçına çıkan kaleci Ufuk, "Braga'da kalede olmamam hocamın takdiri. Ben fırsat buldukça elimden geleni yapıyorum" sözlerini kullandı.

Aydın'ın ödülü forma
Fatih Terim, Braga'da attığı golle Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına sokan Aydın Yılmaz'ı formayla ödüllendirdi. Aydın maç sonrası, "Zor haftalar yaşıyoruz. Ne kadar az puan kaybı yaşarsak o kadar iyi. 3 puan için mutluyuz" şeklinde konuştu. nbsp;

BALTA DERBİDE YOK
Haftalar sonra ilk on birde kendine yer bulan Hakan Balta, Sivas'ta gördüğü kartla cezalı duruma düştü. Sarı kart sınırında olan tecrübeli oyuncu F.Bahçe derbisinde forma giyemeyecek. nbsp;


Dürüst: Keyifli skor
G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst maç sonrası, "Önemli bir galibiyet. Aşağı yukarı 1 haftadır yollardayız. Şampiyonlar Ligi'ni de geçtik. Direk buraya uçtuk. Net bir skorla galip geldik, kalan maçlara daha bir nbsp;
keyifli gideceğiz. Derbiyi de kazanmak istiyoruz" sözlerini kullandı. nbsp;


İyi ki doğdun Hamit nbsp;Maç öncesi 30 yaşına basan nbsp;
Hamit'in doğum günü kutlandı. Otelde yenilen öğle yemeğinin ardından Hamit için üzerinde Galatasaray arması bulunan bir pasta kesildi. Yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular Hamit'i tebrik ederken, yıldız futbolcu pasta kesimi sonrası yaptığı konuşmada teşekkür etti.

FUTBOL
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...