Türk sınırında köy ateşe verildi

- Güncelleme:
Türk sınırında köy ateşe verildi

Dünya Haberleri

Bin kişinin yaşadığı Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Aynulbeyda köyüne 2 bin asker tanklarla girdi. Sabaha karşı köy alev alev yakıldı

nbsp;
Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Aynulbeyda köyünün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen Suriye ordusuna geçtiği bildirildi. nbsp; AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, bu sabah saat 05.00 civarında 2 bin asker ve 15 tankla Aynulbeyda köyünü kuşatan Suriye ordusunun, köyün kontrolünü ele geçirdiğini aktardı. nbsp; Görgü tanıkları, Suriye ordusunun, etrafında kurulan çadırlarda yaşayan insanlarla birlikte nüfusu 1000'in üzerinde olan Aynulbeyda köyünü ateşe verdiğini öne sürdü. nbsp; Suriye ordusu ile muhalifler arasında yaşanan çatışmada yaralanan Suriyelilerin, muhalifler tarafından Türk sınırından geçirilip hastanelere ulaştırıldığı öğrenildi.
Hatay'ın sınır köyü Güveççi'nin sakinleri de, sınırın Suriye tarafından sabah saatlerinden itibaren top atışı ve silahlı çatışma sesleri geldiğini doğruladı.

YÜZLERCE SURİYELİ TÜRKİYE'YE KAÇTI

Suriye ordusunun Humus kentinde başlattığı kara harekatının ardından Türkiye-Suriye sınırında yeni bir mülteci akını yaşandı. nbsp; Özgür Suriye Ordusu ile Suriye ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalardan kaçan yüzlerce Suriyeli, dün gece Türkiye'ye sığındı. Dün geceden itibaren 240'ın üzerinde Suriyeli, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri son 1 haftada 400'ün üzerinde Suriyeli'nin Türkiye'ye sığınma talebinde bulunduğunu açıklarken, Hatay'ın Altınözü, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde kurulu toplam 7 geçici çadır kentte yaklaşık 11 bin uriyeli'nin misafir edildiğini belirttiler. Bu arada yüzlerce Suriyeli de, Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa kırsalında Türkiye'ye giriş yapmak için bekliyor. nbsp; nbsp; nbsp;

ÇADIRKENT'TE PROTESTO VAR

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadırkentlerde yaşayan Suriyeliler, cuma namazı sonrası Suriye yönetimini protesto etti. Ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Yayladağı ilçe merkezinde oluşturulan çadırkentlerde yaşayan Suriyeliler, cuma namazının ardından TEKEL çadırkenti girişinde toplandı. nbsp; Suriyeli muhaliflerin bayrağı ve Arapça yazılı pankartlar taşışan gruptakiler, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad aleyhine slogan attı. Sık sık, "Canımız, kanımız Humus halkına feda olsun", "Halk muhaliflerin silahlanmasını istiyor", "Humus direnişçilerine bin selam" sloganları atan Suriyeliler, Esad rejiminin son bulmasını istediklerini belirtti.

Suriye'nin İdlib kentinden ailesi ile Türkiye'ye gelerek çadırkentte yaşayan Malik Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aydan bu yana Türkiye'de olduğunu, Hatay'daki kamplarda binlerce Suriyeli'nin yaşadığını söyledi. Ali, ülkesindeki savaş devam ettiği sürece Türkiye'ye gelecek kişi sayısının artacağını belirterek, Suriye'deki yakınları ile iletişim kuramadıklarını, ancak aldıkları duyumlara göre ülkede büyük sıkıntı yaşandığını anlattı. Suriye'de kalan halkın özellikle elektrik ve su sıkıntısı yaşadığını ifade eden Ali, "Esad askerleri hala kendi halkını öldürmeye devam ediyor. Oradaki insanların yağmur suyu ile hayatını devam ettirmeye çalıştığını duyuyoruz. Feryadımızı herkes duyuyor ama şimdiye kadar bir yardım yapılmadı. Bize sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...