Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Disko cezası tarih oluyor!

Disko cezası tarih oluyor!

Politika Haberleri

TSK'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile "DİSKO" diye tabir edilen disiplin koğuşlarının kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören kanun tasarısı, TBMM'ye gönderilecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan nbsp;Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, TSK'da uygulanacak disiplin hükümlerini yeniden düzenleyen; oda ve göz hapsi cezaları ile "DİSKO" diye tabir edilen disiplin koğuşları, disiplin ceza ve tutukevlerinin kaldırılmasını, bazı cezalara yargı yolu açılmasını öngören TSK Disiplin Kanunu tasarısının Bakanlar Kurulu'nda benimsendiğini ve TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini söyledi. nbsp;

ÖZAL'IN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI
Arınç, Turgut Özal'ın otopsisinde 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin, "Doğru da olabilir, yanlış da olabilir. Henüz otopsi raporunun bizler tarafından da sizler tarafından da bilinmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum" dedi. nbsp; nbsp;
nbsp; nbsp;
SURİYE SINIRAN PATRIOT
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NATO'dan talep edilen patriot füzelerine ilişkin olarak da şunları ifade etti: "Yarın itibarıyla bu konuda Türkiye'ye teknik bir heyet gelecektir ve nerelere konuşlanabileceği, adetlerinin ne olabileceği konusunda NATO'ya rapor vereceklerdir. Umarız kısa zamanda Türkiye'nin bu savunmasına katkı sağlamak amacıyla patriot füzelerinin nereye konuşlanacağı ve ne miktarda olacağı, kesinlikle bizim de karar sürecinde olacağımız bir şekilde kabul edilmiş olacak."

KERKÜK'TEKİ SOYDAŞLARIMIZIN DURUMU
Bağdat merkezi hükümetiyle Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim arasındaki gerginliği değrelendiren nbsp; nbsp;Arınç, "Biz Türkiye olarak Irak'ın bütünlüğünü kabul etmiş, Bağdat hükümetiyle ilişkileri bulunan bir hükümet olarak bu sorunların kendi içlerinde diplomasi ve barış yoluyla çözülmesinden yanayız. Bu tartışmaların, bu silahlı çatışmaların hiçbir zaman tarafı da olmayacağız. Ama Kerkük'teki yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın güvenliklerini, hayat varlıklarını tehdit eden bir gelişme olursa Türkiye, Irak hükümeti nezdinde de diğer otonom yönetim nezdinde de gerekli çabaları gösteriyor ve gösterecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...