HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Telefonlara iniyor, cepleri yakıyor

Kaynak:
Telefonlara iniyor, cepleri yakıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Yeni keşfedilen bu Android zararlısı, sizin ruhunuz bile duymadan bakın neler yapıyor neler...

Android'de hangi uygulamayı satın alacağınıza, paranızı hangisi için harcayacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? Canınızı sıkmayın, çünkü artık bu işi sizin için yapabilen bir zararlı var.

MMarketPay adındaki zararlı uygulama, indirdiği uygulamalar için kullanıcıdan izin almıyor. Güvenlik firması TrustGo tarafından ortaya çıkartılan zararlıya birkaç Çinli uygulama mağazasında rastlanmış. Firmanın tahminlerine göre uygulama şimdiye dek 100.000 telefona indirilmiş. Bunun anlamı ise durumdan habersiz kullanıcıların ay sonunda dev bir telefon faturası ile karşılaşabilecekleri.

Zararlı, uygulamaları China Mobile'a ait uygulama mağazasından indiriyor. Dolayısıyla telefonunuzda Çince birtakım uygulamalara rastlarsanız, bu zararlıdan şüphe duyabilirsiniz. Zararlıdan korunmanın yolu ise ne indirdiğinizi tam olarak bilmiyorsanız, Çinli uygulama mağazalarından uygulama indirmekten kaçınmak.

China Mobile, devlete bağlı bir mobil sağlayıcı ve 655 milyon üye ile dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi olduğundan dolandırıcıların onu hedef alması şaşırtıcı bir durum değil. (chip.com.tr)

TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...