HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'den Suriye'ye Akçakale notası

Kaynak:
Türkiye'den Suriye'ye Akçakale notası

GÜNDEM Haberleri  / 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen havan mermisi nedeniyle Türkiye'nin Suriye'ye "nota" verdiğini açıkladı.

Sınır komşumuz Suriye'de yaşanan gelişmeler, Türkiye'yi yakından etkilemeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Suriye'deki çatışmalardan seken mermi ve şarapnel parçalarının isabet ettiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bu kez de havan mermisi düştü. Akçakale halkı yine uykusuz, yine tedirgin... nbsp;Türkiye sınırına yakın Tel Abyad'da ateşlenen ve Hükümet Konağı'nın da bulunduğu mahalleye düşen mermi, bölgede büyük paniğe neden oldu. Olayda bir kişi yaralanırken, bazı ev ve işyerleri de hasar gördü.

AKÇAKALE'YE ÇİFTE BOMBA

Türkiye ile Suriye arasındaki gerilimi artıran bu son olayın olan olayın ardından Ankara, Şam'a nota verdi.
Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil'in bildirdiğine göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de süren iç çatışmalar sırasında Akçakale'ye düşen havan mermisi ile ilgili gelişmeleri Genelkurmay Başkanlığı'yla temas halinde yakından takip ettiklerini ve Suriye'ye nota verdiklerini söyledi.

"SINIRLARIMIZI KORUYACAK KUDRETTEYİZ" nbsp;
New York'tan ayrılmadan önce Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Türkiye'nin, sınırlarını koruyacak kudrete sahip bir ülke olduğundan kimse şüphe etmesin. Akçakale'de ve diğer sınır boylarında alınması muhtemel bütün tedbirler alındı. Yapılması gereken çalışmalar yapıldı, Suriye'ye nota verildi. BM ve NATO bilgilendirildi. Sınıra yönelik ihlaller sürerken hem haklarımızı saklı tuttuğumuzu hem de haklarımızı kullandığımızın bilinmesini isterim. Türkiye, sınır boylarındaki durumu kontrol edecek kudrete sahiptir" diye konuştu.

"DİPLOMASİNİN TÜM ARAÇLARINI KULLANIYORUZ" nbsp;
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye konusunda ayrıca şu ifadeleri kullandı:"Suriye krizinin çözülmesi, Suriyelilerin can güvenliğinin sağlanması için kendi iradelerini ellerine almaları için her çalışmada varız. Kimseyi dışlamıyoruz, dışladığımız tek şey süren katliamlarda eli kana bulaşmış olanlardır. Gelebilecek tüm görüşleri ele alıyoruz. Mümkün olduğu kadar diplomasinin tüm araçlarını kullanarak çalışıyoruz. Dün verdiğim bir röportajda yanlış anlaşılma oldu. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olunca tedbir almaktan çekinmeyiz, Türkiye'nin sınır güvenliği söz konusu olduğunda gerekli tedbirler alınır. Bunu muhataplarla paylaştık. Alandaki her gelişmeyi yakından takip ediyoruz."

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...