Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sırada hem kitap hem tablet olacak

Sırada hem kitap hem tablet olacak

GÜNDEM Haberleri

Eğitimde tablet dönemiyle birlikte ders kitapları hemen tarihe karışmayacak. Bakanlık, öğrencilerin tabletli eğitim dönemine alışıncaya kadar ücretsiz ders kitaplarını da dağıtmaya devam edecek.

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (F@TİH) ile birlikte başlayacak olan eğitimde tablet dönemiyle ders kitapları hemen tarihe karışmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin tabletli eğitim dönemine alışıncaya kadar ücretsiz ders kitaplarını da dağıtmaya devam edecek. Öğrencilerin derslerini tabletten takip etmelerinin, ödevlerini hazırlamaları nın biraz zaman alacağını kaydeden Bakanlık yetkilileri, öğrencilere yeni döneme uyum sağlayıncaya kadar ücretsiz ders kitaplarının da verilmesi kararı aldı. Bu yıl tablet alması beklenen 9'uncu sınıf öğrencilerinin ders kitaplarının da basıldığı öğrenildi. Öte yandan sınıflara yerleştirilecek olan akıllı tahtaların da içerisinde kara tahtayı da barındıracağı ifade edildi. Bu sayede kitap ile tabletin ve akıllı tahta ile kara tahtanın bir arada eğitimin hizmetine sunulacak olması eğitimde eski ve yeniyi bir araya getirecek. Diğer taraftan Eylül ayına kadar kurulumu tamamlanmak üzere birinci parti 85 bin adet Akıllı nbsp;Tahta alım ihalesinin gerçekleştirildiği ve ihaleyi alan firmanın seri üretime başladığı öğrenildi. Bu arada Bakanlık alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eylül ayına gelindiğinde 3 bin 657 adet mesleki ve teknik eğitim dışındaki bütün liselerdeki 85 bin dersliğe akıllı tahta ile donatılmış olacak ve bunlardan 9. sınıfta okuyacak olan öğrencilere de tablet bilgisayarları dağıtılacak. Sonraki üç yıl içinde ise sırasıyla mesleki ve teknik liseler ile ortaokullar ve ilkokulların tamamı akıllı tahta ile donatılacak. Bu okulların her yıl 5. ve 9. sınıflarında okuyan öğrencilere tablet bilgisayarları da dağıtılmış olacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...