HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail'den kurşun işlemeyen bomba

Kaynak:
İsrail'den kurşun işlemeyen bomba

DÜNYA Haberleri  / 

İsrail, mermi ve şarapnel çarptığında veya yangın ortamında kaldığında bile patlamayan bir bomba geliştirdiğini bildirdi.


Devlete ait savunma şirketi İsrail Ordu Sanayi'nin üst düzey yetkilisi Moşe Elert, yeni mekanizmanın askerlerin hayatını koruyabileceğini söyledi, ancak geliştirdikleri bombanın nasıl çalıştığı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Elert, bombanın, 2010 yılında bir askerin taşıdığı bombanın, kurşun isabet etmesiyle patlaması sonucu 2 askerin hayatını kaybetmesi üzerine geliştirildiğini ifade etti. Dünyanın çeşitli yerlerinde de benzer vakalar görüldüğünü vurgulayan Elert, yeni teknolojinin diğer dost ordulara satılacağını belirttii.

İsrail'in söz konusu bombaları birkaç aydır kullandığını açıklayan Elert, yeni teknolojinin bombaların depolanması ve nakliyesini de kolaylaştırdığını kaydetti.
DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...