HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Endonezya'da korkunç gelenek

Kaynak:
Endonezya'da korkunç gelenek

YAŞAM Haberleri  / 

Endonezya'da Sulavesi adasındaki Tana Toraja'da köylülerin korkunç bir geleneği var. Köylüler, ölülerine saygı adına, mumyaladıkları cesetleri her 3 senede bir mezardan çıkarıp kıyafetlerini değiştiriyorlar.

Endonezya'da Sulavesi adasındaki Tana Toraja'da köylülerin korkunç bir geleneği var. Köylüler, ölülerine saygı adına, mumyaladıkları cesetleri her 3 senede bir mezardan çıkarıp kıyafetlerini değiştiriyorlar. Cesetler daha sonra zombi gibi köy meydanına getirilerek geçit yapılıyor. nbsp;


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Köylüler, halen kendileriyle birlikte yaşadıkları gerekçesiyle Ma'nene denilen gelenek kapsamında her 3 senede bir ölülerini mezardan çıkarıyor, kıyafetlerini değiştiriyor, bakımını yapıyor ve sonra da köy meydanında sergiliyorlar. Bu şekilde ölülerini andıklarını ve onlara saygı gösterdiklerini ifade eden köylüler, geçit sonrasında ölüleri kalın bohçalara sarıp yeniden mezara yerleştiriyorlar. Bazı ölüler de tabutlar içinde, Patang denilen türbe benzeri mekânda saklanıyor.
Köylüler için gayet tabiî görünen bu olay, görenleri şok ediyor. nbsp;



YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...