HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Devlere ceza indirimi yolda

Kaynak:
Devlere ceza indirimi yolda

FUTBOL Haberleri  / 

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının 3 maça, Galatasaraylı Engin Baytar'ın 11 maçlık cezasının ise 8 maça düşürüleceği öne sürüldü.

Fenerbahçe ve Galatasaray'da TFF'den indirim geliyor. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının 3 maça,Galatasaraylı Engin Baytar'ın 11 maçlık cezasının ise 8 maça düşürüleceği öne sürüldü.
Fenerbahçe'nin, Disiplin Talimatı'nın 92. maddesinde yer alan "Disiplin Yargılamasının İadesi" başlıklı madde paralelinde girişimde bulunacağı ifade edildi. Sarı-lacivertliler, yaşanan gelişmeler sonucu haksızlığın giderilebilmesi amacı ile yeniden kolları sıvadı. Fenerbahçe, Disiplin Talimatı'nda yer alan, "Delillerin gerçeğe aykırı oldukları veya kararı etkileyecek yeni bir delilin meydana çıkması halinde ilgili kişi veya kulüpler yargılamanın iadesini talep edebilirler" şeklindeki madde paralelinde
harekete geçti. Bu konuda üst düzey görüşmeler yapan ve yeşil ışık gören sarı-lacivertliler, Galatasaray maçının ardından gözaltına alınan ve yaklaşık 1 ay cezaevinde yatan 2 kişiden birinin "Ben Beşiktaşlıyım... Yanlış yapıldı. Olaylara karışmadım" şeklindeki açıklamasını da önemli bir argüman olarak Tahkim Kurulu'na sunacak.

G.Saray devreye girdi
Fenerbahçe kanadında böyle bir gelişme yaşanırken, Galatasaray'da 11 maç ceza alan Engin için devreye girdi. Süper Kupa maçında kırmızı kart gören ve hakemlerin yanı sıra rakip takım taraftarlarına da küfür ve hakaret eden Engin Baytar'ın cezasının indirilmesini isteyen Galatasaray, Tahkim Kurulu'na yapacağı başvuruda cezanın üst sınırlardan verildiğini iddia edecek. nbsp;Engin, küfür ve hakaretlerden dolayı 1'er den olmak üzere 3 maç, Çakır'ı şiddetli şekilde iteklediği için de ayrıca 8 maçla cezalandırılmıştı. Galatasaray, itekleme nedeni ile verilen 8 maç olması için savunma yapacak. Tahkim Kurulu'nun verdiği her kararın Anayasal teminat altında olduğunu hatırlatan yetkililer, çok istisnai durumlarda kararın değişebileceğini ve bu yönde bazı örnerlerin bulunduğunu bildirdiler. nbsp;(Habertürk)

FUTBOL
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...