Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte o fotoğrafın aslı

İşte o fotoğrafın aslı

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşandığı iddia edilen bir fotoğraf karesi sosyal medyada elden ele dolaşmaya başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşandığı iddia edilen bir fotoğraf karesi sosyal medyada elden ele dolaşmaya başladı.

Türkiye bugün doğum gününü, yani Cumhuriyet Bayramı 'nı kutladı. Bir il hariç diğer tüm noktalarda adeta bayram havasında geçen kutlamalara, Ankara 'daki gerginlik gölge düşürdü.


Polis, Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen bir gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. İnternethaber'in özel haberine göre, Bayrak açan bir kişi de polisin tekmesinden nasibini aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu biber gazından nasiplenenler arasındaydı. Tüm bu olayları ajanslar anı anına abonelerine duyurdu.


Ancak bu olayların dışında bir fotoğraf karesi vardı ki, adeta sosyal medyayı salladı. O fotoğraf karesinde bir çocuk elinde kağıttan Türk Bayrağı ile kaçıyor. Hemen arkasında ise bir çevik kuvvet polisi var ve amansız bir takiple çocuğu kovalıyor.






İşte bu fotoğraf, günün en çok tartışılan karesi oldu. Hemen belirtelim. Hiçbir haber ajansı bu fotoğraf karesini abonelerine geçmedi.


Kısıcasa, daha önce TRT'ye de oynanan photoshop oyunu bu kez Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını provoke etmek amacıyla kullanıldı.


Hatırlanacağı üzere TRT'nin şehit cenazelerini canlı yayında verdiği bir ekran görüntüsü, o görüntünün altına photoshop teknolojisiyle "Şehitler yapılan duble yollar sayesinde memleketlerine daha çabuk uğurlanıyor" diye değiştirilmiş ve sosyal medyada büyük gürültü koparmıştı.


Bu kez bir başka provokatif oyun oynandı ve hiç alakası olmayan bir fotoğraf karesi photoshop tekniğiyle değiştirildi. Karede polisin bir küçük çocuğu kovalama görüntüsü oluşturuldu ve sosyal medyaya bu haliyle servis edildi. Facebook ve twitter'da binlerce kişi, bu fotoğrafı yayarak, "Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun" mesajıyla beraber hükümete ve polise lanetler okudu.


Ancak olayın üzerinden çok geçmeden işin rengi anlaşıldı ve fotoğrafın aslı ortaya çıktı. İşte o fotoğrafın aslı ve değiştirilerek çeşitli eylem ve olaylara uyarlanan diğer halleri.


ihlassondakika.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...