HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sağlıkta Çin istilası

Kaynak:
- Güncelleme:
 Sağlıkta Çin istilası

GÜNDEM Haberleri  / 

Çin malı stentlerin o ülkede bile yasaklandığına dikkat çeken iş adamı İshak Alaton, Türkiye'de acilen tıbbi cihazlar için 'ruhsatlandırma' uygulamasına geçilmesini istedi.

Dünya genelini ucuz ve kalitesiz mallarıyla istila eden Çin malları sağlık sektörüne de el alttı. Çin malı stentlerin o ülkede bile satışına izin verilmediğini anlatan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, Türkiye'de tıbbi cihazlar için bir 'ruhsatlandırma' uygulaması olmaması sebebiyle kalitesiz ve kötü malzemeden üretilmiş stentlerin satışının yapılabildiğini açıkladı. Alvimedica isimli bir firma ile sağlık alanında yatırım yapan Alaton, Türkiye'nin tıbbi cihaz alanında ruhsatlandırmanın olmadığı üç ülkeden biri olduğunu söyledi. Tıbbi cihaz alanında çok önemli boşluklar bulunduğunu belirten Alaton, "Sağlık Bakanlığı'na 3 yıldır ruhsatlandırma ve piyasadaki kalitesiz stentler hakkında bilgi veriyoruz" diyerek yaşanılan sıkıntıya dikkat çekti. nbsp;
İshak Alaton sözlerini şöyle sürdürdü: "Ürünün ülkeye girişi yasaklandı ancak hâla piyasada var. Verilen mahkeme kararının ancak Sağlık Bakanlığı'nın ilanı neticesinde, hastaneler bu ürünün alımından imtina edebilirler. İlan edilmediği için bu ürünler dolaylı yollardan mesela Kıbrıs Gümrüğü'nden ülkeye rahatlıkla girebiliyor" diye konuştu. Alvimedica CEO'su Dr. Cem Bozkurt ise özellikle kamu hastanelerinin bu stentleri aldığını ve kalitesiz üretilen birçok stentin kalbe takıldıktan iki yıl sonra paslandığını ileri sürdü.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...