HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray'a Yargıtay şoku

Kaynak:
- Güncelleme:
Galatasaray'a Yargıtay şoku

GÜNDEM Haberleri  / 

Mahkemenin, Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat ve yönetiminin idari yönden ibra edilmediği kongrede 'usulsüzlük yapılmamıştır' şeklinde verdiği kararı Yargıtay bozdu. Polat'ın idari ibrasızlığı ortadan kalktı.

Galatasaray'da eski başkan Adnan Polat ve yönetiminin, 27 Mart 2011 tarihinde yapılan mali kongrede idari bakımdan ibra edilmemesinden sonra başlayan süreçte, son haber Yargıtay'dan geldi.
nbsp;
Bir anlamda mevcut başkan Ünal Aysal'ın yeni başkan olmasının yolunun açıldığı 27 Mart 2011'de yapılan kongrede Adnan Polat yönetimi, ilk olarak oy çokluğuyla mali yönden ibra edilmiş ancak idari ibra oylaması sonrasında oy çokluğuyla ibra edilmediği duyurulmuştu. Bu gelişmenin sonrasında ise Polat'a yakın isimler, kongrede oylamanın usulsüz ve sağlıksız bir şekilde yapıldığı gerekçesiyle olayı mahkemeye taşımıştı. İstanbul mahkemeleri ise yapılan incelemeler sonrasında oylamada herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirterek kararını bu yönde vermişti.
nbsp;
Ancak yine Adnan Polat'a yakın olan bu ekip, mahkemenin bu kararını bir üst mahkemeye yani Yargıtay'a taşımıştı. Yargıtay ise önceki gün İstanbul mahkemelerince alınan kararı bozdu. Yani Yargıtay, 27 Mart 2011 tarihinde yapılan kongrenin usulsüz ve hukuka aykırı yapıldığı görüşüne vardı. Yargıtay'ın bu kararının ardından kongrede Adnan Polat için yapılan idari ibrasızlık kararı geçerliliğini yitirdi. Böylece 2011 yılında yapılan kongre tartışmalı hale geldi.
nbsp;
ŞİMDİ NE OLACAK?
nbsp;
Yargıtay'ın, İstanbul mahkemelerince alınan kararı bozmasının ardından konu yeniden mahkemeye taşınacak ve karar tekrar görüşülecek. Böyle durumlarda genel eğilim olarak mahkemeler, son kararlarını Yargıtay'ın aldığı yönde veriyor. Yani eski başkan Adnan Polat'ın idari olarak ibra edilmediği oylama iptal edilerek, Polat yönetiminin idari ibrasızlığının ortadan kaldırılması bekleniyor. (Hürriyet)

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...