Ergenekon davasında karar

/ Kaynak: AA
Ergenekon davasında karar

GÜNDEM Haberleri  / AA

'Ergenekon'' davasında, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye talepleri değerlendirildi

nbsp;'Ergenekon'' davasında, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hüsnü Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin olarak celse arasında Cumhuriyet Savcısının yazılı mütalaasının alındığını bildirdi.

Başkan Çalmuk, tahliye taleplerine ilişkin 58 sayfalık karar oluşturulduğunu, bu kararın sanıklar açısından genel olan hükümlerinin bir kez okunacağını, kişilerin özel durumlarının ise tek tek okunacağını bildirdi.

Üye hakim tarafından 68 tutuklu sanıktan 41'ine ilişkin kararlar okundu.

Buna göre, CHP milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 41 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...