Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan askeri sokaklara indi

Yunan askeri sokaklara indi

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da maaşlarında kesinti yapılması planlanan kamu çalışanları protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler arasında üniformalı subaylar da var

Atina Sintagma Meydanı'nda Maliye Bakanlığı ve parlamento önünde yoğunlaşan gösterilere belediye çalışanları, doktor ve öğretmenlerin yanı sıra askerler de katıldı.
Meydana aileleri ile gelen üniformalı askerler, eski parlamento binasının bulunduğu Kolokotroni Meydanı'ndan Sintagma Meydanı'ndaki Maliye Bakanlığı önüne kadar yürüdü.

Üniformalıları temsilen 3 kişi Maliye Bakanlığı'na giderek bakanlık yetkililerine taleplerini ulaştırdı.
'HALKLA TEK YUMRUK OLDUK'
Yunanistan Silahlı Kuvvetler Mensupları Destek ve İşbirliği Derneği Başkanı Anestis Tsoukarakis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İlk kez sokağa iniyoruz. Bu şekilde daha fazla gitmeyeceğine dair güçlü bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. Bu yaptığımızı yapmayıp evde otursaydık hiçbir şey yapamayacaktık. Şu anda ilk adımımızı attığımızı düşünüyoruz. Halkla tek yumruk halinde birlik olmak istiyoruz. Vatandaşlarla aynı sorunlara sahibiz. Yavaş yavaş Avrupa da aynı sorunlara sahip olacak. Önlemler, önlemler, önlemler... Yunan askerini ve Yunan halkını tükettiler. Bu önlemlerle varmak istediğimiz yere de varamıyoruz. Önlemler adaletsiz. Onurlu Yunan halkı, bir şekilde ailesini geçindirmek için gece gündüz çalışıyor. Birileri de gelip kazanımlarını ellerinden alıyor'' diye konuştu.

MUHALEFETTEN DESTEK
''Polis ve sahil güvenlik personeli'' gibi diğer üniformalıların da bulunduğu protesto gösterisine muhalefet partileri milletvekilleri de katılarak destek verdi.
Yunanistan'da Başbakan Antonis Samaras hükümeti, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF direktifiyle; 2013-2014 için yapacağı, 11.5 milyon Euro'luk kamu harcamaları kesintisi çerçevesinde maaşlarda kesinti yapmaya hazırlanıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...