HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Kılıç'a: Vay kralsın!

Kaynak:
- Güncelleme:
Bakan Kılıç'a: Vay kralsın!

GÜNDEM Haberleri  / 

Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a küçük bir çocuk 'vay kralsın' dedi.

nbsp;


Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muğla'nın Marmaris ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a küçük bir çocuk 'vay kralsın' dedi.

Cuma Namazı'nı Marmaris Merkez Caminde kılan Bakan Kılıç, cami çıkışı kapalı çarşıyı gezdi. Tek tek dükkanları ziyaret eden Kılıç, esnafla ve turistlerle sohbet etti. Bakanı karşılarında gören vatandaşlar bir takım talep ve isteklerde de bulundu. Bakan Kılıç ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşanırken Selahi Varol isimli çocuk "Vay kralsın" diyerek bakanın elini öptü. Küçük Selahi, Bakan Kılıç'ı evine davet ederken Bakan da Selahi'ye bir not ile birlikte 200 lira bayram harçlığı verdi.

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, Londra Olimpiyatları'nda kazanılan madalyalarla yetinmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine olimpiyatları değerlendiren Bakan Suat Kılıç, "Türkiye modeli ile Çin modeli örtüşmüyor. Pekin'de 2008 yılında 1 altın madalya aldık. Londra'dan 2 altın madalya aldık ama 2, 3, 5 altın madalya da olsa biz ülkemize insanımıza, gençlerimizin dinamik ruhuna o kadar güven duyuyoruz ki bu madalyalarla bizim yetinebilmesi asla mümkün değil." dedi.

Olimpiyatlarda alınan madalyanın artması gerektiğini belirten Suat Kılıç, "Bu sayıların artması lazım; ama bunu eğitim sistemine yüklemeyi doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, "Ailelerin de daha fedakar olması lazım, kulüplerin daha iyi bir dinamik örgütlenmeye kavuşması lazım. Bununla birlikte federasyonların yapısına sporcu yetiştirmeye yönelik dinamizmi kazandırmamız lazım. Yani olayın çok ayağı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, federasyonlar, kulüpler ve aileler ama özellikle aileler işin merkezinde. Bir aile kendi çocuğu ile ilgili ne kadar fedakârlık yapabilecekse, o çocuğun sporcu yetiştirme süreçlerine katılımı o kadar doğal olacaktır. Okulu tümden yok görmek doğru değil. Okul adına çocuğun spor hayatını da tümden yok görmek doğru değil. Bu denklemi kurabilecek durumdayız." diye konuştu.

Sadece Mili Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı fedakârlıkla bu yükün altından kalkamayacağına değinen Kılıç, olimpiyata sporcu yetiştirmeye yönelik çok esaslı adımlar attıklarını, sessiz Sedasız ama netice almaya gayret ettiklerini belirtti.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...