Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akçakele'ye Suriye bombası!

Akçakele'ye Suriye bombası!

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırında bulunan Akçakale'de Suriye ordusu tarafından atılan top mermisi önce güvenlik önlemi alan polislerin, daha sonra bir evin üzerine düştü. Olayda 1 anne ile 3 çocuğunun da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olay sonrası BM'nin Suriye temsilcisiyle görüştü ve bürokratlarla durum değerlendirmesi yaptı. Başbakan Erdoğan da bürokratları ve danışmanlarıyla bir araya geldi. Olaya hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay, "Bu olaylar, Türkiye'yi Suriye'ye çekmek içindir. Çok ileri ve vahim gelişme" dedi. Akçakale ilçesine 29 Eylül'de Suriye tarafından düşen ve 3 kişinin yaralandığı top mermisi nedeniyle Ankara, Şam'a nota vermişti.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telebyat ilçesinde bulunan Suriye ordusu askerleri tarafından atılan havan toplarının Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. nbsp;Esad'a bağlı Suriye ordusunun attığı havan topları bugün Toprak Mahsulleri Ofisi'ne düşmüş, bunun üzerine Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, bölgedeki vatandaşları uzaklaştırmıştı.

##tgvideo## nbsp;

FOTO GALERİ

POLİSLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Polisler bölgede bulunduğu sırada Suriye ordusu tarafından atılan top mermisi üzerlerine düştü. Top atışına devam eden Suriye'nin attığı havan toplarından biri bu kez de bölgedeki bir eve isabet etti. nbsp;Olayda 1 anne ile 3 çocuğunun da aralarında bulunduğu nbsp;5 kişi can verirken; 10 kişi yaralandı. nbsp;Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Anne Zeliha Timuçin (39), çocukları Zeynep (8), Ayşegül (12) ve Fatoş Timuçin ile Gülşah Özer (40). Patlama sırasında yaralananların ise Meryem (10), Aysel ve Hatice nbsp;Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Şeyma Özer ile başkomiser Ali Çolak, polis memurları Deniz Çakır ve İskender Türker olduğu öğrenildi. nbsp;Akçakaleliler büyük panik yaşayarak kaçışmaya başlarken, sınırın sıfır noktasındaki evlerde yaşayanlar, ellerine geçirdikleri eşyalarla evlerini terk etti. Bölgeye çok sayıda takviye ekip ve ambulans gönderildi. nbsp;

4 GÜN ÖNCE DE DÜŞMÜŞTÜ

AKÇAKALELİ UYKUYA HASRET

Akçakele'ye Suriye bombası!

BAŞKENTTE ACİL KODLU İKİ ZİRVE
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olay sonrası nbsp;Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek yaşananlarla ilgili bilgi verdi. nbsp;Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi veren Bakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla acil toplantı yaptı. Dışişleri'ndeki toplantıda diplomatik olarak atılacak adımlar değerlendirildi. Yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştiren Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'u da arayarak Akçakale'deki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, daha önce planlanan bazı programlarını da Akçakale'deki olay sonrası iptal etti. nbsp;
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Akçakale'ye top mermisinin düşmesi olayının ardından bürokratları ve danışmanlarıyla toplantı yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabullerinin ardından olaya ilişkin toplantıya geçen Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'dan olayla ilgili bilgi aldı.

ATALAY: VAHİM GELİŞME
Olaya hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan geldi. Atalay, "Bu olaylar, Türkiye'yi Suriye'ye çekmek içindir. Çok ileri ve vahim gelişme" dedi. nbsp; nbsp;

CHP, BÖLGEYE HEYET GÖNDERDİ
CHP ise, Akçakale'ye heyet gönderdi. nbsp;CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun başkanlığındaki heyette İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz yer alıyor.

DAHA ÖNCE NOTA VERMİŞTİK
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine 29 Eylül'de Suriye tarafından düşen ve 3 kişinin yaralandığı top mermisi nedeniyle Ankara, Şam'a nota vermişti. Bakan Davutoğlu, Newyork'taki temasları sırasında Suriye'ye nota verildiğini ve konuyla ilgili BM ve NATO'nun da bilgilendirildiğini kaydetmişti. Akçakale ve diğer sınır boylarında alınması muhtemel bütün tedbirlerin alındığını vurgulayan Davutoğlu, Suriye tarafının ihlallerine karşı Türkiye'nin haklarını saklı tuttuğunun da altını çizmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...