Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

El sanatlarının yeni merkezi Pendik...

El sanatlarının yeni merkezi Pendik...

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sergi açılışını yapan AK Parti'li Dedegil, "Ürettiğiniz eserler o kadar ünlendi ki, Sayın Başbakan yurtdışı ziyaretlerinde burada üretilenleri mevkidaşlarına hediye ediyor" dedi.


SERGİYİ nbsp;DEDEGİL AÇTI
Çini-seramik sergisi, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil'in katılımıyla, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açıldı.


Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde ocak ayı başında ipek halı kursiyerlerinin açtığı sergiden sonra bu defa Çini-Seramik kursiyerleri çalışmalarını sanatseverlerle paylaştı. Serginin açılışını yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, kursiyerlerin ürettiği başarılı eserlere karşı hayranlığını gizleyemedi.
Konuşmasında Pendik'te belediyece gerçekleştirilen sanat kurslarının oldukça önemli işler çıkardığını belirten Dedegil, "Pendik Belediyesi sanat kursları adeta bir marka haline geldi. Belediye Başkanı Sayın Kenan Şahin'i ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Üretilen başarılı eserler o kadar ünlendi ki, Sayın Başbakan yurtdışı ziyaretlerinde hediye ettiği el işi eserleri, Pendik Belediyesi sanat kurslarında üretilenlerden tercih ediyor. Kursiyerlerinizin ürettiği eserler bugün devlet başkanlarının evlerini ve makamlarını süslüyor" dedi. Başbakan'ın bir İspanya gezisini de hatırlatan Dedegil, "Başbakanımızın İspanya Eski Başbakanı Zapatero'ya hediye ettiği ipek halı, Pendik Belediyesi ipek halı kursunda üretilen bir halıydı" dedi.
Ocak ayı başında Belediye İpek Halı kursiyerlerinin açtığı ipek halı sergisinden sonra, ay sonunda Çini-Seramik kursiyerlerinin gerçekleştirdiği bu sergi ile Pendik Belediyesi kültür ve sanata verdiği önemli katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi. Çini-Seramik kursu 2. ve 3. sınıfta eğitim gören 25 kursiyerin eserlerinden oluşan sergide, klasik ve modern tarzda profesyonelleri aratmayacak yüzden fazla başarılı çini ve seramik eser mevcut. Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'ndeki sergi bir hafta boyunca açık kalacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...