HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Facebooktan bir iyi, bir kötü haber

Kaynak:
Facebooktan bir iyi, bir kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Araştırmalara göre Facebook, sanal ortamda çok sayıda kişiyle irtibat kurarak insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor, kendilerine güven gelmesine yol açıyor ama aynı zamanda da insanları alışveriş ve aburcubura sevk ediyor.

Facebook kullanımıyla ilgili olarak bir iyi, bir de kötü haber ortaya çıktı. Araştırmalara göre Facebook, sanal ortamda çok sayıda kişiyle irtibat kurarak insanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlıyor, kendilerine güven gelmesine yol açıyor ama aynı zamanda da insanları alışveriş ve aburcubura sevk ediyor.
Facebook'taki geniş çaplı iletişimin insanların egolarını okşadığını belirten araştırmacılar, Facebook kullanımının bazı psikolojik sonuçlarının da olduğunu ifade etti. Araştırmacılara göre Facebook, insanlarda kendini kontrol mekanizmasını zayıflatıyor ve insanları, normalde kendileri için kötü olarak bildikleri şeylere yöneltiyor. nbsp;
ABD'de Pittsburgh Üniversitesi'nden doçent Andrew Stephen ve Columbia Üniversitesi'nden doçent Keith Wilcox tarafından yapılan "Yakın Arkadaşlar Aslında Düşman Mıdır? Online Sosyal Ağlar, Özgüven ve Özdenetim" başlıklı araştırmada, Facebook'un insanları alışveriş ve aburcubura sevk ettiği belirlendi. nbsp;
Today.com sitesine açıklamalarda bulunan Wilcox, "Facebook kullanımı insanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlıyor ve ona özgüven veriyor. Ama işte bu özgüven, insanda özdenetimi zayıflatıyor" dedi. Wilcox'a göre, kendisini kontrol etme duygusunun zayıflamasıyla da insanlar normalde almayacakları eşyaları satın alabiliyor, aburcubura yönelebiliyor.

TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...