HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Akşener, o generali açıkladı!

Kaynak:
Akşener, o generali açıkladı!

Politika Haberleri  / 

TBMM Başkanvekili Meral Akşaner, 28 Şubat sürecinde kendisine yönelik tehditler konusunda ifade verdi. Dönemin İçişleri Bakanı olan Akşener, "Yağlı kazığa oturturuz" mesajını gönderen generalin ismini savcıya söyledi. Akşener'in savcıya verdiği isim dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Çetin Sanver olduğu belirtiliyor.

Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı Meral Akşener, 28 Şubat soruşturmasında tanık sıfatıyla ifade verdi. nbsp;28 Şubat sürecinde tutuklanan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir tarafından, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajıyla tehdit edildiği öne sürülen ancak o tehdidin Bir'den gelmediğini açıklayan Akşener'in ifadesinde o generalin ismini söylediği öğrenildi.
nbsp;
2,5 SAAT İFADE VERDİ
Akşener, 2,5 saatlik ifadesi sırasında, Batı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerine ve Bülent Orakoğlu'nun başkanlığındaki Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ele geçirdiği BÇG belgelerine ilişkin soruları yanıtladı.
nbsp;
GENERALİN İSMİNİ AÇIKLADI
Akşener'e, kamuoyunda 28 Şubat kararları olarak bilinen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla ilgili de sorular sorulduğu öğrenildi. 28 Şubat sürecinde bir generalin, Akşener'e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan'a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözleri hafızalara yer etmişti. Akşener'in, savcılık ifadesi sırasında ilk kez o generalin ismini de açıkladığı öğrenildi. Meral Akşener, yıllar önce de o mesajı veren kişinin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral Çetin Sanver olduğunu açıklamıştı.
nbsp;
SAVCILIK İSMİ AÇIKLAMADI
Akşener'in, daha önce bazı röportajlarında söylediği gibi, kendisini tehdit eden kişinin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir olmadığını ifade ettiği öğrenildi. Savcılık kaynakları da Akşener'in generalin ismini verdiğini doğruladı ancak işlem yapılması ihtimali nedeniyle isim açıklamadı.
nbsp;
2005 YILINDA DA AÇIKLAMIŞTI
Meral Akşener, yıllar önce Vatan'dan Deniz Güçer'e verdiği röportajda, kendisine "Söyleyin ona, bakanlığın önünde yağlı kazığa oturturuz" mesajını gönderen kişiyle ilgili "Çevik Bir değildi" demiş ancak daha sonra 2005'te bu ismin Korgeneral Çetin Sanver olduğunu doğrulamıştı. Yine 2005 yılında Sabah Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e (o zaman soyadı Pamir'di) verdiği röportajda da bu ismin Çetin Sanver olduğunu açıklamıştı.
nbsp;Akşener'in, gönderilen mesaja karşılık, "Söyleyin ona, ben Balkanlıyım. Kazık deyince aklıma Balkanlı olan Kazıklı Voyvoda geldi. Kazıklı Voyvoda'yı da iyi tanırız. Ama unutulmasın ki, Kazıklı Voyvoda da bir homoseksüeldi" dediği iddia edilmişti.

Politika
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...