HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail hayal kırıklığına uğrattı

Kaynak: AA
İsrail hayal kırıklığına uğrattı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etme planlarına ilişkin, ''Derin hayal kırıklığı duyuyoruz'' dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşim birimleri inşa etme planlarına ilişkin, ''İsrail'in bu provokatif eylem şeklini sürdürmede ısrar etmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz'' dedi.
Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine, ''İsrail'in bu provokatif eylem şeklini sürdürmede ısrar etmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz. Bu tekrarlanan açıklamalar ve yeni inşa planları, barış amacına ters düşmektedir. İsrailli liderler sürekli olarak, iki devletli çözüm doğrultusunda bir yolu desteklediklerini söylüyorlar ancak bu tür eylemler, bu hedefi sadece daha da risk altına sokuyor'' diye konuştu.
Nuland, İsraillileri ve Filistinlileri, amaca zarar veren, tek taraflı her türlü adıma son vermeye ve doğrudan müzakerelere geri dönmek için somut adımlar atmaya çağırdıklarını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...