Amanos'ta operasyon

- Güncelleme:
Amanos'ta operasyon

Politika Haberleri

Havaların ısınmasıyla birlikte Amanos dağlarında hareketlilik tesbit eden özel birlikler Kırıkhan ve Hassa kırsalında operasyon başlattı

nbsp;Hatay'ın Amanos Dağları'nda bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine jandarma operasyon başlattı. Çok sayıda Jandarma Özel Harekat timinin katıldığı Amanos Dağları'ndaki operasyon teröristlerin telsiz konuşmaları üzerine başlatıldı. Teröristlerin havanın ısınmasıyla eylemler yapmayı planladığı tahmin ediliyor. Teröristlerin geçiş noktaları olarak kabul edilen Kırıkhan ve Hassa Kırsalı'nda arama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

nbsp;-Eruh'ta teröristlerin kullandığı bir sığınak nbsp;ortaya çıkarıldı nbsp;
nbsp; nbsp;
Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen operasyonda da terör örgütü mensuplarının kullandığı bir sığınak ortaya çıkarıldı. nbsp;
nbsp; Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, sığınakta terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini belirtti. nbsp;Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: nbsp;"Bölücü terör örgütünün son dönemlerde sansasyonel nitelikte bombalı saldırı eylemleri yapmak istediklerine yönelik güvenlik güçlerimizce yapılan istihbarat ve takip çalışmaları sonucu, Eruh'un Kılıçkaya köyü kırsalında bölücü terör örgütüne ait mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen sığınak içerisinde, 1 anti personel mayını, 2 el bombası, 41 G-3 piyade tüfeği fişeği, 26 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 el telsizi, 70 santimetre infilaklı fitil, 1 el dürbünü, 12 kilogramlık tüp, radyo, pil, ajanda, 4 USB kablosu, 2 el feneri, çekiç, kazma, koli bandı, 25 örgütsel kıyafet ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...