Prof. Dr. Devran'a karalama kampanyası

Prof. Dr. Devran'a karalama kampanyası

Politika Haberleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, basında yer alan fişleme ve torpil iddialarını yalanladı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, torpil, fişleme ve tehdit iddialarını yalanladı. Bugün bir gazetede "Dekanın tehdidine polisten koruma" manşetiyle verilen haberde Devran'ın, öğretim üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ı tehdit ettiği savunuldu. Haberde, Doç. Dr. Yılmaz, dekanın yüksek lisans ve doktora sınavlara giren öğrencileri fişlediğini, bazılarının kazanmaması için müdahalede bulunduğunu iddia etti.
Bunun üzerine bir açıklama yapan Prof. Dr. Devran, haberin tek taraflı, mesnetsiz itham ve iddialara dayandığını; hukuki yollara başvuracağını duyurdu. Prof. Dr. Devran, "Haberde adı geçen öğretim elemanı tarafından ifade edilen lisansüstü sınavlar fakülteler tarafından değil, ilgili enstitü kurulları tarafından belirlenen 3'er kişilik komisyonlar tarafından uygulanmaktadır. Bu sürece, tarafımızca müdahalede bulunulması akademik teşkilat yapısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde söz konusu değildir. Haberde yer alan ithamlar ve iddialar mesnetsizdir. Lisans düzeyinde eğitim çalışmalarını yürüten fakültemizin ve şahsımın asılsız iddialarla hedef gösterilerek anlamsız tartışmaların içine çekilmek istenmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Bir hafta önce de fakültemizle ilgili başka bir haber gündeme getirilmiş; ancak bir gün sonra bu haberin de asılsız olduğu belgeleriyle ortaya çıkmıştır. Yasal haklarımızı kullanmakla birlikte, kamuoyunun asılsız iddialarla yanıltılmaması adına bu açıklamayı yapmaktayız" dedi.

HABER YALAN ÇIKMIŞTI
Prof. Dr. Yusuf Devran, dekanlık görevine getirilmesinin ardından bazı kesimler tarafından hedef haline getirildi. Hakkında çok sayıda olumsuz haber yapıldı. Tutuklu ve hükümlü öğrencilerin vize ve final dönemlerinde okula elleri kelepçeli getirilip rencide olmaması için cezaevinde sınav dönemini başlatan Prof. Dr. Devran geçen hafta buna rağmen "yalan haber" kurbanı oldu. Gazeteler, cezaevinde girdiği sınavlarının sisteme geçilmediğini iddia eden bir öğrencinin görüşlerini geçen hafta haberleştirdi. Fakülteden yapılan açıklamada öğrencinin iddiaları belgeleriyle yalanlandı. Bir hafta sonra da Doç . Dr. Gözde Yılmaz'ın tek taraflı açıklamaları gündeme getirildi. Devran, hakkını hukuki yollarla arayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...