Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arakan'a yardıma bile izin yok

/ Kaynak: AA
Arakan'a yardıma bile izin yok

DÜNYA Haberleri  / AA

Bangladeş hükümeti hem kendilerine sığınan Arakanlı Müslümanlara yardım etmiyor hem de yardım kuruluşlarını engelliyor. Binlerce kişi, mülteci kamplarında açlık ve susuzluktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

Bangladeş hükümeti, mülteci akınını engellemek için sınırlarını kapatırken, ülkede bulunan Arakanlı mültecilere yardım etmek isteyen Türk yardımseverleri bir otelde gözaltında tutuyor. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle ülkedeki Arakanlı Müslüman mültecilere yardım edemeyen Bangladeş hükümeti, yardımlar sebebiyle mülteci akınının sürmesinden endişe ediyor. Bunun için ülkeye gelen yardım derneklerine çeşitli zorluklar çıkarıyor. Çocuk ve kadınların ağırlıkta olduğu binlerce Arakanlı Müslüman, Bangladeş'teki mülteci kamplarında açlık ve susuzluktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Arakan'a yardıma bile izin yokBangladeş'teki kampta zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Müslümanların yaşadığı sıkıntılar, yüzlerine yansıyor. BM'nin de sadece seyrettiği bu dram karşısında Arakanlı Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hayırseverlerden topladıkları bağışları başta Arakanlı Müslümanlar olmak üzere bölgedeki yoksullara ulaştırmak için Bangladeş'te bulunan Cansuyu ekibi kaldıkları otelde gözetim altında tutuluyor. Dernek görevlileri ile Türk basın mensuplarının da Cox's Bazar'da kaldığı otel sivil ve resmi polislerce çevrilmiş durumda. Onlarca silahlı polis, otelin önünde ve lobisinde nöbet tutuyor. Kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmiyor. Dışarı çıkabilenler de fark edildikleri zaman otellerine döndürülüyor. Yardım derneklerinin kiraladıkları araçların şoförleri tehdit ediliyor. Bangladeş hükümetinin kendilerine uyguladıkları yıldırma politikalarını şiddetle kınadıklarını ifade eden Cansuyu Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, Türk Dışişleri ve Bangladeş hükümetine karşılaştıkları problemin çözümü noktasında acil tedbir alma çağrısında bulundu. Bu arada Myanmar yönetimi, Birleşmiş Milletler'e, Arakan'daki şiddet olayları sebebiyle çoğu Müslüman 22 binden fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı bilgisini verdi. BM'nin, Myanmar'ın Yangon şehrindeki yetkililerinden Ashok Nigam, 4 bin 500'ü Müslümanlara ait, 4 bin 665 evin küle döndüğünü bildirdi. Nigam, evini terk edenlerden 21 bin 700'ünün Müslüman olduğunu kaydetti. Öte yandan Türk sivil yardım kuruluşu görevlilerinden bir grup, Bangladeş hükümetinin engellemesine rağmen Kutupalong köyü yakınlarındaki kampa gizlice girdi. Baraka dahi denmesi güç yapıların 3-4 metrekarelik gözlerinde birkaç aile halinde yaşayan, çoğu zaman günlerce ağızlarına birkaç lokma dahi yiyecek koyamayan Müslümanlar, Türk heyetini görünce uzun süredir unuttukları tebessümleri yüzlerinde yeniden belirdi. Çocuklar ise minnettarlıklarını, kağıtlara çizdikleri Türkiye bayrağı ile ifade ediyor. Arakan'a yardıma bile izin yokMüslümanlar güçlükle Bangladeş'e ulaşmaya çalışıyor. Arakan'a yardıma bile izin yokArakanlı Müslümanlar, teknelerle katliamdan kaçıyor. Arakan'a yardıma bile izin yokBangladeş polisi, Cansuyu ekibinin otelden ayrılmasına izin vermiyor. Foto: AA Arakan'a yardıma bile izin yokÇocuklar, Türk bayrağını kağıda çizdiler.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...