Devlet de ölümünü 'şüpheli' buldu

Devlet de ölümünü 'şüpheli' buldu

GÜNDEM Haberleri

Devlet Denetleme Kurulu'nun 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili ilişkin raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Özal'ın "üçüncü vitese geçmeyen" hasta taşıma aracı ile Hacettepe'ye götürülmesi en dikkat çekici unsurlardan biri

Devlet Denetleme Kurulu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünde çok sayıda soru işaretine cevap arıyor. nbsp;
Özal'ın ölümüne ilişkin DDK tarafından hazırlanan rapora ilişkin Aksiyon dergisinde çarpıcı detaylara yer verildi. Özal'ın "üçüncü vitese geçmeyen" hasta taşıma aracı ile Hacettepe'ye götürülmesi en dikkat çekici unsurlardan biri.

ZORLA KOKTEYLE
DDK'nın üzerinde durduğu noktalardan biri Özal'ın vefatından bir gün önce Bulgaristan Büyükelçiliği'ndeki kokteyle katılması. Yorgun olmasına ve istememesine rağmen davete zorla götürüldüğü, Özal'ın elçiliğe gelirken görüntülerinin izlendiği, elçiliğe doğru yokuş yukarı yürüdüğü ve buna niçin izin verildiği soruluyor. nbsp;Kokteylde Özal'ın limonata aldığının görüntülerden tespit edildiği ancak limonatayı veren kişinin teşhis edilemediği dikkat çekiliyor.

GARSONLAR KETUM, KONUŞMUYOR
Raporun diğer bir detayı da Köşk'teki garsonlara ilişkin. Garsonların konuşmadığı ve aynı şeyleri söyledikleri vurgulanıyor. Köşk'e ketum kişilerin alındığı sonraki araştırmalarda bunların seçimine dikkat gösterilmediğinin anlaşıldığı vurgulanıyor.

ÜÇÜNCÜ VİTESE GEÇMİYOR
DDK'nın tespitlerinde Özal'ı hastaneye taşıyan araç da yer alıyor. Özal'ın bir ambulansla değil, hiçbir tıbbi teçhizatı olmayan ve üçüncü vitese geçmeyen 1967 model hasta taşıma aracıyla götürülmesine dikkat çekiliyor.

NEDEN HACETTEPE?
Özal'IN, GATA'ya doğru yola çıkarıldığı nbsp;ancak Hacattepe'ye götürülmesi üzerinde duruluyor. Durumu acil olan bir kalp hastası acilen en yakın hastaneye götürülecekse, yol üzerinde Numune, Yüksek İhtisas ve Ankara Tıp Fakültesi'nin bulunması gösteriliyor. "Neden Hacettepe seçildi" sorusu sorulurken buna kimin karar verdiği vurgulandı.

DOKU ÖRNEĞİ NEDEN ALINMADI?
Ölüm belgelerinin tamamında bir doktorun imzası nbsp;olduğu, örnek alalım diyenlere rağmen söz konusu doktorun neden doku örneği aldırmadığı da raporda bir başka soru işareti.

AİLE İSTEMEDİ Mİ?
Özal'ın doktoru Cengiz Aslan'ın 'Otopsiyi aile istemedi' dediği ailenin ise bunu reddettiği vurgulanırken mevzuata göre şüpheli ani bir ölüm varsa, aile iznine de gerek olmadan otopsi yapılabileceği dikkat çekiliyor. nbsp;Özal'ın kan örneğinin alındığının söylendiği ancak sonra bu örneğin kaybolduğu belirtiliyor.

NASIL GÖMÜLDÜ?
Raporda, Özal'ın mezara "tabutla gömüldü" diyenler olduğu ancak görüntülerde tabutun mezardan çıkarıldığı vurgulanırken "Neden şüpheler gündeme gelir gelmez ceset çıkarılıp otopsi yapılmadı" sorusu yöneltiliyor.

GATA'DA HİÇ KAYIT YOK
Köşk günlüğünün ne olup olmadığının bilinmediği vurgulanırken, Özal'ın sağlık kontrollerinin özel bir hastanede yapılması üzerinde de duruluyor. Özal'ın kalp ve prostat ameliyatı olduğu Amerika'daki hastaneden sağlık raporları getirilip incelendiği belirtilirken ancak GATA'da hiçbir kayıt nbsp;bulunmadığı dikkat çekildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...