HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hayati Yazıcı: Atamalar yeniden yapılacak

Kaynak: İHA
Hayati Yazıcı: Atamalar yeniden yapılacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Atamalar; öğretmen atamaları ile bağlantılı eş durumu, aile bütünlüğü ve yönetmelikte belirtilen özür nedenleri dikkate alınarak yeniden yapılacak" dedi.

Bakan Yazıcı, rotasyona tabi olan, gümrüğün taşra teşkilatlarında çalışan memurların atamalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılında yürürlüğe konulan yer değiştirme yönetmeliğine göre, bakanlığın taşra teşkilatında gümrük kısmında çalışan memurlara rotasyon uygulaması yapıldığını açıkladı.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapılandırılmasından sonra sözü geçen yönetmelikte yapılan değişikliklerin yayınlanmasının gecikmesi dolayısıyla eski yönetmeliğe göre haziran ayında yapılması gereken rotasyon uygulamasının yeni yönetmelik gereği 15 Ağustos 2012 tarihi itibariyle elektronik ortamda gerçekleştirilmeye başlandığına dikkat çeken Yazıcı, açıklamasında şunları kaydetti:
"Ancak atama işlemleri ile görevli bakanlık birimince yapılan rotasyon uygulamasında Gümrük Bölge Müdürlüklerine bağlı müdürlüklerin yeniden yapılandırılan norm kadro uygulaması dikkate alınarak yığılmaların giderilmesi ve daha kaliteli hizmet üretilmesinin sağlanması gibi nedenlerle bölgesinde süresi dolmayan 500'i aşkın memurun yer değiştirmesi yönetmeliğin geçici 6. maddesine göre kapsama alınmıştır.


Yaşanan sorunun bakan yardımcım ve müşavirlerimce tarafıma iletilmesi sonucu atama işlemlerini yapan görevliler uyarılmış, konuyla alakalı ilgili birimlere tarafımdan aşağıdaki talimatlar verilmiştir. 15 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen rotasyon uygulamasının ruhuna aykırı işlem, ilgililere tebliğ edilmeden sonlandırılmıştır. 2012 atamasına esas tercihler geçerli olmak üzere internet üzerinden e-tercih ekranı sınırlı süreyle yeniden tercihlere açılacaktır. Süresi dolmayan hiçbir memur isteği dışında rotasyona tabi tutulmayacaktır. Atamalar, öğretmen atamaları ile bağlantılı eş durumu, aile bütünlüğü ve yönetmelikte belirtilen özür nedenleri dikkate alınarak yeniden yapılacaktır. Yaşanan bu durum dolayısıyla rahatsız olan, bu nedenle tepki ve isteklerini dile getiren tüm çalışma arkadaşlarımı anlayışla karşılıyor, müsterih olmalarını istiyorum. Ancak bazı kişi ve çalışanlarımızın elektronik posta ve sosyal medyada kendilerine ve kuruma yakışmayacak sözler sarf etmiş olmalarını tehevvürle yaptıklarını düşünüyor, bu tür ifadelerden özenle kaçınmalarını bekliyorum. Bu güzel vatanımızda aziz milletimizin her ferdine daha etkin ve kaliteli hizmet sunmanın hazzını hep birlikte tatmak hedefinde tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...