HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ankara'dan Suriyeli diplomatlara 72 saat süre

/ Kaynak: İHA
Ankara'dan Suriyeli diplomatlara 72 saat süre

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye, Suriyeli diplomatları sınırdışı etme kararı aldı. Diplomatlara Türkiye'den ayrılmaları için 72 saat süre tanındı. Dün de ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya ve Kanada Suriyeli diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Ankara'daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde Türkiye'den ayrılmasını talep etti. nbsp;Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye güvenlik güçlerinin Humus'un El-Hule ilçesinde gerçekleştirdiği, 50'si çocuk olmak üzere en az 110 masum sivilin hayatlarına malolan toplu katliam, uluslararası camiada büyük bir infiale yol açmıştır. İnsanlığa karşı suç niteliğindeki bu eyleme karşı sessiz ve tepkisiz kalınması söz konusu dahi olamaz. Sivil halka karşı toplu bir katliama girişenlerin işledikleri bu vahim insanlık suçu cezasız kalamaz. Bu alçakça katliama karşı nbsp;tek sesle, birlik içinde gerekli tepkileri vermek uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur. Bu anlayış doğrultusunda, ülkemiz tarafından da Suriye Yönetimi'ne karşı yeni tedbirler alınması gerekli nbsp;görülmüştür. Evsahibi ülke olarak, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi'nin 9. maddesi uyarınca, Suriye'nin Ankara'daki Maslahatgüzarı ve Büyükelçilikteki diğer tüm diplomatik personelin 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 72 saat içinde ülkemizden ayrılması talep edilmiştir" denildi. nbsp;Açıklamada, Büyükelçilik Geçici Maslahatgüzarı'na bugün bir nota ile gerekli bildirim yapıldığı kaydedildi. nbsp; nbsp;

TÜRK PERSONEL HALEP'TEN DÖNDÜ
nbsp;
Bu arada, Türkiye'nin Halep'teki Başkonsolosluğu'nda bulunan personelin bir kısmının Türkiye'ye döndüğü bildirildi. nbsp;Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu asgari personelle çalışacak ve konsolosluk hizmetleri vermeye devam edecek. Halep'te asgari personelle devam etme kararının Dışişleri Bakanlığı tarafından verildiği ifade edildi. nbsp;Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci'nin de görevinin başında olduğu kaydedildi. nbsp;Halep Başkonsolosluğu'nda görev yapan Türk personelin aileleri daha önce Türkiye'ye dönmüştü. nbsp;Türkiye, Şam'da bulunan büyükelçiliğini ise mart ayında boşaltmıştı. nbsp;

DİPLOMATİK BASKI ARTIYOR

Suriye'nin Hula kasabasında geçtiğimiz hafta sonu 108 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın ardından dün ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya ve Kanada Suriyeli diplomatları sınır dışı etme kararı almıştı. Bu ülkelere bugün de Japonya eklenmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...