HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

"Bunların derdi yeşil alan değil"

Kaynak:
"Bunların derdi yeşil alan değil"

GÜNDEM Haberleri  / 

Çamlıca'ya yapılacak camiye karşı bir "tahammülsüzlük" olduğunu belirten Başkan Kara, "Bunlardakine 'cami düşmanlığı' demeyelim ama bir takıntıları var" diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca'da cami projesine karşı çıkanları "tahammülsüz olmakla" eleştirdi. İstanbul'un en büyük camisinin yapılacağı Çamlıca projesini gazetemize anlatan Kara, Çamlıca camisinin hem bir ihtiyaç, hem de sembolik öneminin olduğunu söyledi. Kara, "Çamlıca medeniyetimizi temsil ediyor, medeniyetimiz adına buraya bir mühür vurulması önemli" dedi. "Bu çok büyük bir cami olacak. İstanbul'un birçok noktasında görülen, şehrin en büyük camisi diyebiliriz buna. Ama dünyanın en büyük camisi olur mu o henüz net değil" diyen Kara, caminin isminin henüz belli olmadığını kaydetti. Projeye karşı çıkanların İstanbul'un sembolü olacak bir camiyi içlerine sindiremediklerini belirten Başkan Mustafa Kara, şöyle konuştu: "Bunlarda cami düşmanlığı demeyeyim ama bir takıntıları var. Bir tahammülsüzlük var. Buranın İslam şehri olması konusundaki kararlılığı içine sindiremeyenler var. Gizli bir duygu bu. Caminin yapılacağı yerde bir tane dahi yeşil ağaç kesilmeyecek." dedi. Çamlıca'da camiye karşı çıkanların Taksim'e cami yapılmasına da karşı çıktıklarına dikkat çeken Kara, şöyle konuştu: "Bu cami kimin parasıyla yapılacak diyorlar. Bu camiyi hayırseverler yapacak. Ama ben yeni bir tartışma başlatıyorum ve diyorum ki camiler kamu kurumları değil mi. O halde neden devlet bu camileri yapmasın. Galatasaray stadı 600 milyon dolar harcanarak yapıldı. Haftada bir kere maç yapılıyor. Devlet camilere de iyi bir bütçe ayırabilir. Camilere, kiliselere, sinagoglara devlet bir bütçe ayırabilir. Cemevlerini de yapabilir." Mustafa Kara, şunları söyledi: "Bu zihniyet 50 yıl geride kaldı. 50 yıl önce Vatan caddesini ne yapacaksınız, havaalanı mı yapacaksınız diyenler bugün trafik sıkışıklığından şikâyetçi oluyorlar. Bunlar bir yandan trafik keşmeşkeşinden rahatsız oluyorlar bir yandan da üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. Yani bunlar 1950'den bu yana Türkiye'de taş üstüne taş koymayıp sadece muhalefet eden bir zihniyetin takipçisi, belli grupların temsilcisi şeklinde kalemşörlük yapıyorlar."PROJEYİ 3 MİMARLIK OFİSİ HAZIRLADI Arkadaşımız Salih Bilici'ye açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, eleştirilen Mimar Hacı Mehmet Güner'in projenin tek sorumlu mimarı olmadığını, üç mimarlık ofisinin projeyi hazırladığını belirtti.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...