HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hakkari'de 15 terörist öldürüldü

Kaynak:
Hakkari'de 15 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / 

Hakkari ve çevresinde günlerdir yol keserek vatandaşlar ait araçları ateşe veren teröristlerden 15'i öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi bağlar köyü mevkiinde 2 gündür yolu kesen teröristlere operasyon yapıldı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirildi.

##tgvideo##

Çıkan çatışmada 1subay ve 2 uzman çavuşun da ağır yaralandığı öğrenildi. Bölgede çatışmalar devam ediyor.


ŞEMDİNLİ'DE OPERASYON SÜRÜYOR
Bu arada Hakkari ve Şemdinli'de terör örgütüne yönelik operasyon karadan ve havadan devam ediyor. Kobra helikopterler teröristleri inlerinde vurdu.

Şemdinli'nin Rüzgarlı ve Bağlar köyleri arasında iki gün önce yol kesen teröristler dün akşam saatlerinde aynı eyleme kalkışınca PKK'lılar insansız hava aracı ile belirlendi. Ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Sikorsky'ler bölgeye birlikleri indirdi. Kobra helikopterleri de teröristlerin kaçış yollarını ateş altına aldı. Kalabalık PKK'lı gruptan 15 terörist, 2 saat içinde ölü ele geçirildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Bağlar (nehri) bölgesinde başlatılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Teröristlerin bulunduğu bölge 2000 Mehmetçik, korucu ve özel harekat polisi tarafından abluka altına alındı. Bölgeden yoğun ateş sesi duyuluyor.
Operasyonlarda biri subay olmak üzere iki uzman 3 asker yaralandı. Sabahın ilk ışıklarıyla operasyon bölgesine özel eğitimli asker ve Özel Harekat Şubesi polisleri indirildi. Kobraların, bölgeyi bombaladığı belirtilirken, bölgede operasyonların devam ettiği ve yer yer sıcak temasların sağlandığı bildirildi. 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı topçu birlikler ise, dünden beri bölgeye obüs mermileri atıyor. PKK üyelerinin 3 gündür yolu kapatmaları sebebiyle Şemdinli ilçesini bağlı olan ve Kuzey Irak sınırında bulunan Derecik beldesi ile 40 köy ve mezranın yolu, güvenlik sebebiyle ulaşıma kapatıldı. Şemdinli- Derecik karayolunda da zırhlı araçlar yolu kapatarak gelen araçları geri çevirdi. Bu arada, Irak tarafından Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na gelen PKK militanı 2 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerin jandarmada alınacak ifadelerinin ardından adliyeye çıkarılacakları belirtildi. Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki helikopter ve el bombası kazalarında yaralanan ve Van'daki hastanelerde tedavi gören yaralı askerlerden 11'i, GATA'ya sevk edildi. nbsp;


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...