Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rumları terör korkusu sardı

/ Kaynak: İHA
Rumları terör korkusu sardı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kıbrıs Rum tarafında İsraillilere veya İsrail yatırımı şirketlere yönelik terör saldırısından korkan Rum polisi, dün sabah itibarıyla önemli hava ve deniz giriş yerleri olan Limasol ve Larnaka'daki güvenlik önlemlerini artırdı.



Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Simerini, "Polisten Larnaka ve Limasol'da Geniş Güvenlik Önlemleri... Ada'nın Hava ve Deniz Limanları Tepeden Tırnağa Silahlı" başlıklı haberinde, Larnaka'daki hava ve deniz limanları ile marinasındaki güvenlik tedbirlerinin özellikle dikkat çekici olduğunu yazdı.

Habere göre dün sabah İsrailli turistleri taşıyan iki kurvaziyer gemisi Larnaka limanına demirledi. Rum polisi, İsrailli turistlerin güvenliği için limanda üniformalı personel ve polis köpekleri görevlendirdi

Gazete konuyla ilgili bilgisine danışılan Rum Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis'in "Polis limanlar, hava limanları, İsrail yatırımlarının bulunduğu yerler ve gerekli görülen diğer yerlerde geniş güvenlik önlemleri aldı. Gelen her bilgi anında değerlendiriliyor, gerek görüldüğünde şüpheli görülen şahıslara üst araması ve sorgu yapılıyor" dediğini yazdı.

Haberde, İsrail kaynaklı bilgilerin Rum Polis Genel Müdür Mihalis Papageorgiu başkanlığında düzenlenen bir toplantıda ele alındığı kaydedildi. Habere göre terör konularıyla ilgilenen bir grup; hava ve deniz limanlarındaki güvenlik kameralarından, hareketleri kuşkulu görülen, özellikle de İsrail güzergahında seyahat eden kişileri izliyor. Hatta Güney Kıbrıs hudut kapılarına, terör örgütlerine mensup bazı kişilerle ilgili (eşkal) malzeme verildi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...