Bacaklarını kaybetti, olimpiyatlara katılacak

Bacaklarını kaybetti, olimpiyatlara katılacak

DÜNYA Haberleri

Tren kazasında 2 bacağını kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Pascale Bercovitch (44), sakatlığının hayatını etkilemesine müsaade etmiyor.

nbsp;1984 senesinde Fransa'da bir tren kazasında 2 bacağını kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Pascale Bercovitch (44), sakatlığının hayatını etkilemesine asla müsaade etmiyor.Diğer insanlardan farksız bir şekilde hayatına devam eden Bercovitch, Londra'daki engelli olimpiyatlarında (paralimpik oyunları) da yarışacak. Sporcu, olimpiyatlarda el bisikleti yarışında İsrail'i temsil edecek.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Benzeri durumlardaki çoğu kişi kendisini koyverir ve eve mahkum halde yaşarken Bercovitch, kendi işlerini kendisi hallettiği gibi 3 yaşındaki kızı (3) Mica'ya da bizzat bakıyor. Kızı tekerlekli sandalyesiyle gezdirmek de dahil günlük işlerini yapan Bercovitch, bir yandan da tüm hızıyla engelli olimpiyatlarına hazırlanıyor. nbsp;
Bercovitch, "Bacaklarımı kaybettiğim kazadan sonra gün gelecek olimpiyatlarda yarışacağım benim bile hiç aklıma gelmezdi" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...