Bahçen yoksa okulu unut!

Bahçen yoksa okulu unut!

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapatılıp özel okula dönüştürülmesi için ilk adımı attı. Bakanlık, dershanelere yazı ile özel okul olma şartlarını bildirdi. Buna göre, binanın tamamı dershane sahibine ait olacak. Binası olup da kriterlere uymayan dershanelere arsa ve vergi muafiyetinin yanı sıra kredi desteği de verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerin özel okula dönüştürülmesi için ilk adımı attı. MEB, dershanelere bir yazı göndererek özel okul olma şartlarını bildirdi. Buna göre özel okul yapılması planlanan dershaneler öncelikle içkili mekânlara en az 100 metre uzaklıkta bulunucak. Binanın tüm kat mülkiyeti dershane sahibine ait olacak. Dershanenin en az 200 metrekare bahçesi bulunacak. Binası olup da belirtilen kriterlere uymayan dershanelere ise arsa ve vergi muafiyetinin yanı sıra kredi desteği de getirilecek. nbsp;
MEB Özel Öğretim Genel Müdürlüğü, dönüşüm için isteklerini belirten bir yazıyı tüm il ve ilçelerdeki dershanelere bakanlığın MEBBİS programı üzerinden gönderildi. Dershanelere gerekli cevabı vermeleri için 19 Ekim'e kadar zaman tanındı.
Bakanlığın dershanelere gönderdiği çalışmada çeşitli sorular yer aldı. Buna göre dershanelerden öncelikle öğrenci sayıları ve öğrencilerin hangi okulda okudukları soruldu. Buna göre özel okula dönüştürülmesi planlanan dershanelerde kaç öğrenci okuyacağı ve bu öğrencilerin hangi alanlarda yer alacağının planlanmaya çalışıldığı öğrenildi. Diğer yandan öğrencilerin dershanelere verdiği ücretler de söz konusu sorular arasından yer aldı. Bakanlık böylece dershanelerin açıkladığı fiyatlarla öğrencilere sunduğu fiyatları karşılaştırırken, devletin öğrenci başına özel okullara vereceği burs miktarlarını da belirleyecek.
Yazıda öğretmenlerin yaşları ve ders verdiği alanlar sorulurken emekli olup da dershanelerde çalışan öğretmenlerin sayının belirlenmesi sağlanacak. Emeklilik yaşları gelen öğretmenler emekli edilecek. Fen ve edebiyat mezunlarının bu okullarda çalıştırılabilmesi için yeni formüller aranacak. Bu kapsamda KPSS de yeniden düzenleme yapılacak.
Bu arada dönüşümden faydalanacaklara verilecek teşvikler arasında arsa tahsisi, vergi muafiyeti, özel öğretime destek ve devlet destekli kolay ödemeli kredi gibi maddeler yer aldı. Bu kapsamda devlet, verilen kredinin devlet yüzde 5'ini kendi ödeyecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...